Kalaycı 'Büyük zafere emin adımlarla ilerliyoruz'

AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı, 'Her gün yollardayız, her gün sokaklardayız. Bu seçimin önemini vatandaşımıza anlatmaya çalışıyoruz. Güçlüyüz, eminiz, kararlıyız. 14 Mayıs'ta büyük zafere emin adımlarla ilerliyoruz' dedi.

Kalaycı 'Büyük zafere emin adımlarla ilerliyoruz'

Kalaycı, saha çalışmalarına yoğun şekilde devam etti. Köylerde vatandaşların taleplerini dinleyen Kalaycı, “Önümüzde 3 haftalık bir zaman dilimi kaldı. Seçimler için her gün cadde cadde, sokak sokak vatandaşlarımızla, esnafımızla ve hane ziyaretlerimizle buluşuyoruz. Çok güzel ve olumlu bir hava var. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok ciddi bir teveccüh var. Vatandaşlarımız ferasetli, yaşanılanları görüyorlar. Kimin kiminle olduğunu da görüyorlar. Niçin bir arada olduklarını ve hangi terör örgütleri ile iş birliği yaptıklarını çok iyi biliyorlar. O yüzden güçlüyüz, eminiz, kararlıyız. 14 Mayıs’ta büyük zafere emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

“14 Mayıs seçimleri yeni bir dönüm noktasıdır”

Türkiye’nin 14 Mayıs’ta yeni bir dönüm noktasına da gireceğini kaydeden Kalaycı, “Aslında her seçim bir yol ayrımıdır. Hükûmete geldiğimiz 2002’den beri her seçimde milletimizle birlikte bu yol ayrımını yaşadık. Milletimiz 2007 seçimlerinde vesayet ile millî irade arasında tercih yaptı. Milletimiz 2011 seçimlerinde 2023 hedeflerimiz ile eski Türkiye arasında bir tercihte bulundu. Milletimiz 2015 seçimlerinde PKK’nın vatanımızı bölme, FETÖ’nün ülkemizi ele geçirme saldırıları ile istiklalimiz ve istikbalimiz arasında bir tercihe yöneldi. Milletimiz 2018 seçimlerinde 15 Temmuz darbe girişimine cevabını yeni yönetim sistemimize sahip çıkarak verdi. Bugün yine bir seçim arifesindeyiz, yine bir tercihle karşı karşıyayız. Bir yanda depreminden Millî Teknoloji Hamlesi’ne, bölgesindeki egemenlik haklarından küresel, siyasi ve ekonomik güç olma hedefine tüm başlıklarıyla ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu var. Diğer yanda 7’li masanın ve onların en hararetli savunucuları hâline gelen PKK ve FETÖ elebaşılarının hayali olan emperyalistlerin boyunduruğundaki Türkiye özlemi var.” şeklinde konuştu.

“Yapacak çok işimiz var”   

 Türkiye Yüzyılı’nda yapacakları çok işlerin olduğunu da dile getiren Kalaycı, “ Evlerimizin yükünü çeken ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarımızın primlerinin üçte birini devletimiz karşılayacak. Yıpranma hakkı da vererek, ev hanımlarımızın daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız. Yine eğitimlerinden iş kurmalarına ve evliliklerine kadar her aşamada gençlerimizin yanında yer alıyoruz. Kimi hibe kimi faizsiz kredi şeklindeki maddi desteklerle gençlerimizi hayata hazırlıyoruz. Evlenmek isteyen gençlerimize iki yılı ödemesiz, 48 ay vadeli faizsiz 150 bin lira kredi vereceğiz. Böylece gençlerimiz maddi sıkıntıya düşmeden, kolayca altından kalkabilecekleri şartlarla yuvalarını kurabilecek. Yine her ailede en az bir kişinin istihdama katılmasını temin edeceğiz. Bir başka ifadeyle en az bir bireyinin çalışmadığı aile bırakmayacağız. Bu amaçla istihdam edilen kişinin gerekirse sigorta primini gerekirse maaşının bir kısmını devlet olarak biz karşılayacağız. İnşallah Bartın’dan 2 milletvekilliğini kazanarak ülkemizin kalkınmasına güçlü bir destek vereceğiz. Buna inanıyoruz" şeklinde konuştu