Kalaycı 'Bartın işsizlik değil, işçi yokluğu çekiyor'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Bartın ziyareti, TOKİ Sosyal Konut Projesi, Bartın Devlet Hastanesi inşaatı, milletvekili adaylığı gibi konularda değerlendirme ve açıklamalarda da bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, işsizlik konusuyla ilgili de ' Tabi ki aynı şekilde maden bölgesinde bir yatırımımız var, Bartın'ın değil belki de bölgenin en büyük yatırımlarından bir tanesi. Orası da 10 ay gibi bir süre sonra faaliyete girdiğinde bin 500-2 bin kişinin de oraya alınacağını biliyoruz. Zaten iki firmamız bin 500 kişiyi yeni aldı. Ayrıca Bartın şu anda işsizlik değil işçi yokluğu çekiyor. 8 bin kişi Filyos'ta çalışıyor. 24 saat esasına dayalı şu anda gerçekten inşaat sektöründe işçi bulmada güçlük çekiyoruz' dedi.

Kalaycı 'Bartın işsizlik değil, işçi yokluğu çekiyor'

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Bartın ziyareti ile TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde Bartın’ın artan konut sayısı, Bartın Devlet Hastanesi inşattı, işsizlik, milletvekili adaylığı gibi konularda değerlendirme ve açıklamalarda bulundu. İlk olarak Bakan Dönmez’in Bartın ziyaretini değerlendiren Başkan Kalaycı, Bartın’ın her ay bir bakan ağırlayacağını da ifade ederek şöyle konuştu: 

“Beldelerimiz, ilçelerimizde doğalgaza kavuşacak”

  “Enerji Bakanımıza ilimize yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten Bakanlarımızın çok yoğun programları var. O yoğun programları arasında ilimize, il teşkilatımıza vakit ayırdığı için Bakan’ımıza teşekkür ediyorum. Tabi ki müjdeler güzel müjdelerdi. Açıkçası Filyos’un bu bölgede olması, Bartın’ın tam ortasında olması bize artı avantajlar kazandırıyor. Hemen açılan kuyunun isminin Amasra-1 kuyusu olması. Dolayısıyla Amasra’nın da acilen doğalgaza kavuşması gerekiyor. İsminden ve güzelliğinden dolayı Çeşm-i cihan atamız Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti bize. 2023’de inşallah Amasra’mız doğalgaza kavuşacak. Trafo merkezinde yine Ulus’a başka bir trafo merkezi yapılacağının sözünü aldık. Tabi bu da Kurucaşile, Arıt ve Ulus’taki elektrik kesintilerini gidermiş olacak bu trafo merkezi. İnşallah en hızlı şekilde bunun yapımı olacak. 2023 yılı içerisinde bu bitirilecek inşallah. Tabi diğer ilçelerimiz, beldelerimizle ilgili bir doğalgaz açıklaması vardı. Tarihler biraz ileriyi gösterse de biz bu tarihleri bir iki yıl geriye çekerek beldelerimiz, ilçelerimizde doğalgaza kavuşacak. Biz doğalgazın merkezinde bir iliz. Beldelerimizin, ilçelerimizin doğalgaza kavuşması tabii ki Bartınlıları mutlu ediyor” dedi.

“Bartın’a güzel bir hizmet olacak" 

TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde Bartın’ın konut sayısının artırılmasını sevindirici bulan Kalaycı şöyle devam etti:

“Sayın Vekilimiz böyle bir girişimde bulunulduğunu ve bunu artıracaklarını söyledi. Akşam da kendi sosyal medyasında paylaştı. Bu da Bartın için tabi sevindirici. Merkeze 400, Kozcağız’a 350, Amasra’ya da 100 olmak şartıyla Bartın’a güzel bir hizmet olacak. Katkısı olanlara teşekkür ediyoruz. Tabi Bartın hizmetin en iyisini hak ediyor. Biliyorsunuz Bartın’da 11 milyarlık bir yatırım tamamlandı. Bir 11 milyarlık yatırım devam etmekte ve Bartın’a yatırımlar da gelmekte. 2’inci Organize Sanayi Bölgemizde genişlettiğimiz yerde yerimiz kalmadı. Böyle bir durumdayız. İnşallah daha büyük yatırım gelecek. Sayın Vekilimize katkılarıyla gelen Dubaili firma inşallah en kısa zamanda temellerini atarak orada büyük bir entegre tesisin, ilk etapta bin 200 sonrasında da 4 bin kişi çalışacak şekilde bir fabrika inşa edecek.

“Bartın işsizlik değil işçi yokluğu çekiyor”

Tabi ki aynı şekilde maden bölgesinde bir yatırımımız var, Bartın’ın değil belki de bölgenin en büyük yatırımlarından bir tanesi. Orası da 10 ay gibi bir süre sonra faaliyete girdiğinde bin 500-2 bin kişinin de oraya alınacağını biliyoruz. Zaten iki firmamız bin 500 kişiyi yeni aldı. Ayrıca Bartın şu anda işsizlik değil işçi yokluğu çekiyor. 8 bin kişi Filyos’ta çalışıyor. 24 saat esasına dayalı şu anda gerçekten inşaat sektöründe işçi bulmada güçlük çekiyoruz. İnşallah İstanbul’daki yurtdışındaki gurbetçi hemşerilerimizi ileriki tarihlerde oralarda çalışmak için davet edeceğiz.”

“Her ay bir Bakan ağırlayacağız”

Bartın’ın önümüzdeki günlerde yine bir bakan ağırlayacağının haberini veren Turhan Kalaycı, “Bartın tabi Karadeniz’in incisi. Bizim vekilimizin Grup Başkanvekili olmasından dolayı Bartın’ın değeri bir kat daha arttı. Bunu biz hissediyoruz. Gittiğimiz zaman bakanlarımızla da görüşüyoruz. Büyük ihtimalle her ay bir Bakan ağırlayacağız. En sonda inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlayacağız diye düşünüyorum” dedi.

“Anjiyosuz bir hastaneyi düşünemiyorum”

Bartın Devlet Hastanesi inşaatını  seçime kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirten Kalaycı, büyük bir ihtiyaç olan ve merakla beklenen Anjiyo Ünitesi için de “Biliyorsunuz geçen sene uzun bir kış yaşadık. Yani 10’uncu ayın 20’sinden 5’inci ayın 20’sine kadar hava şartları çok ağırdı. Hiç kimse inşaatta ilerleyemedi. 2023 seçimleri öncesinde bizim hedefimiz hastanenin bitmesiydi. İnşallah hava şartları uygun olursa belki açma durumumuz olabilir. Ama olmazsa da seçimden sonra inşallah hastaneyi Bartın’a kavuşturmuş olacağız. Bizim böyle bir hastaneye ihtiyacımız var. Artık 2023’e girmiş olacağız hastanenin açılmasıyla beraber. Anjiyosuz bir hastaneyi ben düşünemiyorum. İnşallah onu da Sağlık Bakanımızla konuşarak Bartın’a kavuşturmuş oluruz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Adaylık konusu…

 Uzun zamandır kulislerde konuşulan “milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı adaylığı” ile ilgili de Kalaycı, “Tabi bize de sıkça sorulan bir soru. Bizim mevcut bir milletvekilimiz var. Ayrıca başarılı da bir milletvekili. Tabi ki karar genel merkezimizindir. Biz vekil olacağız diye ya da belediye başkanı olacağız diye bu yola çıkmadık. Biz hak bildiğimiz davada elimizden gelen hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca il başkanlığı da gerçekten çok önemli, gönülden çalışan herhangi bir maddi karşılığı olmayan bir makam. Biz gönül erleriyiz. Genel merkezimizin emrindeyiz. Genel merkezimiz bize şurada dur derse orada dururuz. Belediye Başkanlığı adaylığı için de her şey nasip. Bizim için, memleketimiz için ne hayırlıysa rabbim onu nasip etsin” ifadelerini kullandı.