Kalaycı ailesinden Geçici Hayvan Bakımevine ziyaret

AK Parti Bartın İl Başkanımız Turhan Kalaycı, eşi Emine Kalaycı İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Kaya, Mukaddes Bilgin, Murat Yıldırım, Hakan Yurtsever, İl Gençlik Kolları Başkanımız Mücahit Demir ile birlikte Bartın Amasra yolu üzerinde bulunan Uğurlar Köyü'nde Bartın Valiliğinin katkılarıyla yakın zamanda ilimize kazandırılan 'Bartın Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Kalaycı ailesinden Geçici Hayvan Bakımevine ziyaret

 

19 bin 130 metrekare alan üzerinde yaklaşık 400 hayvanın barınabileceği 7/24 hizmet vermeye başlayan Bartın Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde şuanda 150 adet hayvan barınıyor. AK Parti Bartın İl Başkanımız Turhan Kalaycı burada ihtiyacı olan hasta, yaralı, sakat ve saldırgan sokak hayvanlarının bakımı, rehabilitasyonu ile üreme kontrolü, kayıt altına alınma ve küpeleme hizmetlerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Her bir canlı için ayrı ayrı alanları bulunan; ameliyathane, besin hazırlama üniteleri, depoları ve ziyaretçiler için açık ve kapalı alanlarla tam donanımlı olarak faaliyet göstermektedir. 

Hayvanlara karşı işlenen suçların tümünü kınayan Kalaycı  Peygamber Efendimizin buyurduğu; "Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler (Allah ve melekler) de size merhamet etsin" sözlerini vurgulayarak sokak hayvanlarının değerinin altını çizdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığının ortak çalışması olan ‘Hayvan Durum İzleme’ (HAYDİ) mobil ihbar uygulamasını örnek göstererek tüm hayvan severleri destek olmaya davet etti. 28 Temmuz’da hizmete giren uygulama ile hayvanları Koruma Kanunu, Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri doğrultusunda adli ve idari işlem tesis ederek takip ve koordinasyonun sağlanması amacıyla 253 personele eğitim verildi.