Kalaycı '2013'ten sonra bir tane parti mensubumuzun FETÖ ile bağı kalmadı'

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Sülek köyü sakinlerini ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Köy ziyaretinde açıklamalarda bulunan Başkan Kalaycı 'FETÖ konusunda kendilerine yapılan eleştirilere 'FETÖ'nün terör örgütü olarak gerçek yüzünü göstermesi 2013 yılındadır. 2013 yılından sonra bir tane partimizin mensubu FETÖ ile ortak hareket etmemiş, görüşmemiş, bağı kalmamıştır. AK Parti olarak FETÖ'nün gerçek yüzü ortaya çıkınca topyekun mücadeleye başladık. Biz bu örgütü hizmet hareketi diye desteklerken muhalefet olanlar, terör örgütü olduğu ortaya çıkınca birden FETÖ sevdalısı olup, kapılarında nöbet tutmaya başladı' şeklinde cevap verdi.

Kalaycı '2013'ten sonra bir tane parti mensubumuzun FETÖ ile bağı kalmadı'

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Demirci, İl Genel Meclisi Üyesi Giray Gülsoy ve Kozcağız Belde Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yiğit ile birlikte Sülek köyü sakinlerini ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Başkan Kalaycı, ziyaretinde yaptığı konuşmada, önemli mesajlar verdi. Kalaycı, “Teşkilatlar olarak milletimiz ile sürekli iç içeyiz. Gönül gönüle yürüdük, yürümeye de devam ediyoruz. Tarih yazacağımız 2023'e emin ve güçlü adımlarla yürüyoruz. Partimiz iktidara geldiği 2002 yılından bu yana milletimiz için, devletimiz için var oldu. AK Parti demek millete hizmet etmek demektir. AK Parti demek, millete hizmet yolunda çalışmak demektir. Günde 18 saatini milletimiz için, devletimiz için harcayan, millete hizmet yolunda gecesini gündüzüne katan Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın illerdeki neferleriz. Bu davada olmak bizim için onurdur, gururdur, şereftir. Çünkü bu dava millete hizmet davasıdır. Bu dava güçlü Türkiye davasıdır. Bu dava 2023-2053-2071 hedeflerine ülkemizi ulaştırma davasıdır. Partimiz gücünü ve emirlerini milletimizden alır. Partimiz daima milletimizin hizmetkarıdır. Emirlerini Avrupa’dan, Amerika’dan, onların buradaki büyükelçilerinden alanların bu davayı anlamasını beklemiyoruz. Bu dava da olmak bile başlı başına bir onurdur, şereftir. Kim ne derse desin, yılmayacak, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için geceli gündüzlü çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti olarak ülkümüz belli, hedefimiz belli. Hedefimiz güçlü Türkiye, hedefimiz milletimizin refahı. Ülkemizde çözülemeyen sorunları çözen tek partiyiz. Ülkemizde cumhuriyet tarihinin en fazla yatırımını yapan tek partiyiz. Bu yüzdendir ki partimiz girdiği her seçimden birinci parti olarak milletimizin teveccühü ile çıkmıştır. Çünkü biz eser siyaseti yapıyoruz. Çünkü bir devletimizin kaynaklarını, milletimize hizmet olarak geri döndürüyoruz. 2023 yılında da milletimizin, yine tercihini hizmetten, icraattan yana Cumhur İttifakından yana kullanacağına şüphemiz yoktur. Karalama siyasetine, iftira siyasetine, algı çalışmalarına milletimiz bu zamana kadar fırsat tanımadı bundan sonra da tanımayacaktır” dedi.

“Bu yatırımları siz niye yapmadınız?”

 Muhalefetin betona yatırım sözlerini de eleştiren Başkan Kalaycı, “Tutturmuşlar betona yatırım diye. Betona yatırım dedikleri barajlar, yollar ve diğer yatırımlarımız. Kentimiz 29 Haziran’da 1998 yılından fazla yağış aldı. Kirazlıköprü, Kozcağız ve Kışla Barajları sayesinde büyük bir felaket yaşamaktan kurtulduk. Bu barajlar betona yatırım mı? Amasra’ya yolcu iskelesi yaptık. 2,5 ayda 3 bin 350 turist Mavi Turla, gemilerle Amasra’mıza geldi. Yolcu iskelesi betona yatırım mı? Ulaşımı kolaylaştırdık, kolaylaştırmaya da devam ediyoruz. 2002’de boş olarak duran Organize Sanayi Bölgesi ulaşımda yapılan yatırımlar sayesinde doldu. 2’nci OSB alanını açtık. Orası da doldu. 1.200 kişiyi istihdam edecek olan mobilya farikası inşaatı devam ediyor. Ulaşımı rahatlatmasak bu yatırımlar Bartın’a gelir miydi? Şimdi yapılan yollar betona yatırım mı? Ulaşımınız rahat olmazsa, yatırımcıyı nasıl çekeceksiniz? Sormazlar mı, 2002’ye kadar bu yatırımları siz neden yapmadınız diye. Ne kadar konuşurlarsa konuşsunlar. Yatırımlarımız hızla devam edecek. Çünkü AK Parti demek hizmet demektir, icraat demektir” şeklinde konuştu.

“FETÖ’nün kapılarında nöbet tuttular”

FETÖ konusunda kendilerine yapılan eleştirileri yersiz bulduklarını da ifade eden Kalaycı, “FETÖ’nün terör örgütü olarak gerçek yüzünü göstermesi 2013 yılındadır. 2013 yılından sonra bir tane partimizin mensubu FETÖ ile ortak hareket etmemiş, görüşmemiş, bağı kalmamıştır. AK Parti olarak FETÖ’nün gerçek yüzü ortaya çıkınca topyekun mücadeleye başladık. Bu mücadelenin sonuna kadar da gideceğiz. 2013 yılına kadar ‘hizmet hareketi’ adı altında yapılanmasını sürdüren FETÖ’ye o yıllar muhalefet olanlar, terör örgütü olduğu kesinleşmesinden sonra birden taraf değiştirdi, FETÖ’yü destekler hale geldi. Bu terör örgütü ile mücadele sırasında örgütün yayın organları olan Zaman Gazetesi, Samanyolu ve örgütün finans kuruluşu Bank Asya ve şirketlerinin önünde nöbet tutanların kim olduğunu milletimiz çok iyi biliyor. Biz bu örgütü hizmet hareketi diye desteklerken muhalefet olanlar, terör örgütü olduğu ortaya çıkınca birden FETÖ sevdalısı olup, kapılarında nöbet tutmaya başladı. Bunların FETÖ konusunda söyleyecekleri tek söz yoktur. O kuruluşların önünde biz nöbet tutmadık, kapatılmasınlar diye biz açıklama yapmadık, destek turlarına çıkmadık. Aksine biz bu örgütü çökertmek için ne gerekiyorsa yaptık. Ama bazıları bu mücadelede devletin yanında olmak yerine örgütün yanında yer aldı, almaya da devam ediyor. “KHK’lıların hepsini görevlerine iade edeceğiz” diyen bir anlayış var. Kim bu KHK’lılar, 15 Temmuz hain darbesini gerçekleştirmeye çalışan ordumuz içine sızmış hainler. Başka kim var, bu hainlerle bağı olan kişiler ve PKK gibi örgütlerin mensupları var. Ama milletimiz buna izin vermez, vermeyecektir” şeklinde konuştu.

“Teröristlere sahip çıkan bir anlayış var”

Muhalefetin milli konularda bile sırf AK Parti’ye muhalefet olmak için destek vermediğine de dikkat çeken Kalaycı, “Libya’da mavi vatandaki haklarımızı korumak için mücadele ediyoruz. Karşı çıkan bir muhalefetle karşı karşıya kalıyoruz. SİHA’larımızla, ,İHA’larımızla PKK’lı teröristleri etkisiz hale getiriyoruz, buna karşı çıkan muhalefet yöneticileri ile karşı karşıya kalıyoruz, Kardeş Azerbaycan’ın toprağı olan Karabağ’ın Ermenistan tarafından işgalini sona erdiren operasyonuna destek veriyoruz, buna çamur atan muhalefet üyeleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu konular partiler üstü, ülkemizin geleceğini ilgilendiren meseleler. Ama her şeye muhalefet anlayışı maalesef genlerine işlemiş bir zihniyetle ile karşı karşıyayız. HDP konusunda herkes görüyor, terörist başı Abdullah Öcalan’a özgürlük diye bağıran, dağdaki PKK’lılara methiyeler dizen, hendek olaylarında askerimize, polisimize kurşun sıkan teröristleri kahraman ilan eden Selahattin Demirtaş’ı, serbest bırakacağız diyen bir muhalefet var. PKK ile bağını kopartmayan HDP’ye bakanlık verebiliriz diyen parti yöneticileri var. Teröristleri sözde gazeteci diye mağdur gösteren, ülkemizi yurt dışına şikayet eden, karalayan bir muhalefet anlayışı var. Gazeteci dedikleri eylemlerde ortaya çıktı. Kandil’de PKK kıyafetleri ile açıklama yaptı. Hani bunlar gazeteciydi? Raporlarda açık seçik yazıyor. PKK, KCK üyesi olmaktan hükümlü ya da tutuklu diye. Bunu bile bile sahip çıkan bir muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız. Burada şunu da belirtmekte fayda var. Bizim HDP’ ye oy veren ülkemize, bayrağımıza, devletimize bağlı hiçbir kimse ile sorunumuz yok. Bunu da baştan bu yana söylüyoruz. Bizim sorunumuz PKK ile bağını kopartmayan, PKK’ya terör örgütü diyemeyen, destek veren parti yöneticileriyledir.” diye konuştu.

“Tarımda ihracat rekorları kırıyoruz”

Tarımsal üretim konusunda değerlendirmelerde bulunan Kalaycı, “Tarımla ilgili olarak da AK Parti iktidarında cumhuriyet tarihinin en büyük destekleri verilmiştir. Bartın’da bu desteklerden bu zamana kadar hak ettiği payı aldı, almaya da devam ediyor. Ülkemizde 20 yılda çiftçimize 350 milyarı aşkın destek ve hibe ödemesini gerçekleştirdik. Nüfusumuz hızla artmasına rağmen tarımda da ihracatımız artmaya devam ediyor. Ülkemizde tarımda kendine yetmeden öte bu yıl 36 milyar dolar tarım sektöründe ihracat gerçekleştirdik. Tarım olmayan ülkede 36 milyar dolar tarımsal ihracat olur mu? 20 yılda tam 10 kat artan bir tarım ürünleri ihracatımız var. Ülkemizin 2002’deki tüm sektörlerdeki toplam ihracatı bile bu kadar değildi. Bu yıl 30 milyarı aşkın desteğimizi yine çiftçimize veriyoruz. Çünkü üreticimizin yanındayız, her zaman da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Her türlü karalamaya rağmen rakamlar gerçekleri gösteriyor. 2002’de 1,8 milyar olan tarımsal destekleri 2022’de 30 milyar TL’nin üzerine çıkarttık. Bunun sonucunda da 3,7 milyar dolar olan tarımsal ihracatımızı 36 milyar doların üzerine çıkarttık. Bunlar verilen desteklerin sayesinde, çiftçilerimizin, üreticilerimizin emekleri sayesinde oldu. Ama yeter mi yetmez. Desteklerimiz daha da artacak. Üreticimizin, çiftçimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ Halkımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyiz”

Ekonomide yaşanan gelişmelere de değinen Başkan Kalaycı, “Ülkemizde bir enflasyon sorunu olduğu gerçektir. Yalnız yaşanan enflasyonu sadece Türkiye’ye özgü olarak lanse edilmesini anlamsız buluyoruz. 2020 yılından bu yana yaşanan bir pandemi süreci ile birlikte bir savaş ortamı söz konusu. Avrupa ve tüm dünya ülkelerinin enerji sorunları ile baş etmeye çalıştığı bir ortamda haliyle biz de etkileniyoruz. Bizim dünyada yaşanan gelişmelerden etkilenmememiz söz konusu mu? Bakın Avrupa ısınma problemi ile baş başa. Doğalgaza gelen zamları geçtiler, yakacak gaz bulunamıyor. Haliyle bu da arz talep dengesini bozuyor. Sadece enerjide değil, gıdada, sanayi ürünlerinde de üretim sıkıntısı var. Buna rağmen biz ülkemizde Allah’a şükür bu sıkıntıları görmedik, milletimize yaşatmadık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu enflasyon belasının da üstesinden geleceğiz. Keza vatandaşlarımızı da enflasyona ezdirmeyeceğiz diye söz verdik ve bu yıl memur, işçi, emekli ve asgari ücretliye 1’nci ve 7’inci aylarda geçerli olmak üzere 2 kere enflasyonun üzerinde zam yaptık. Yılbaşında yine zam yapacağız ve yılbaşından sonra da aldığımız tedbirlerin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Üreten Türkiye’nin neleri başaracağına hep birlikte şahit olacağız. Vatandaşlarımızı bu zamana kadar enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz. Çünkü AK Parti varsa her zaman çözüm vardır” şeklinde konuştu.