Kadınlardan keşkek şöleni

Abdipaşa'da geleneksel olarak düzenlenen Keşkek Festivali kapsamında en iyi keşkekler yarıştı. 17 kadının yarıştığı yarışma renkli görüntülere sahne olurken 17 yaşındaki Esmanur Kadıncı birinci, Gülsüm Üngül ikinci Ayşe Şenol da üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ise ödül olarak altın verildi.

Kadınlardan keşkek şöleni

Abdipaşa’da geleneksel olarak yapılan Keşkek Festivali bu yıl da düzenlendi. Festivalde en iyi keşkek yarışması da gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan yarışmaya 17 kadın katılırken kadınlar evlerinde pişirdikleri keşkekleri yarışma saati öncesinde pişirerek festival meydanına geldi. Keşkek tencerelerini soğumaması için adeta çeyiz gibi sarıp sarmalayan kadınlar yaptıkları keşkek yemeklerini jüriye ikram ederek puanlamayı bekledi. Jüri ise lezzet başta olmak üzere baharat, sıcaklık ve sunum gibi kriterleri de göz önüne alarak en iyi keşkekleri seçti. Yarışmada 17 yaşındaki Esmanur Kadıncı birinci, Gülsüm Üngül ikinci Ayşe Şenol da üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ise ödül olarak altın verildi.

Keşkek yemeğinin yörede çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez “Kadınlar yarışıyor bunu yapıyor. Lezzetli keşkek yapıyorlar. Bizim yöremizde de soframızda bayramlarda derneklerde bu keşkek olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi. Biz keşkeği tanıtma amacıyla kadınlarımızı teşvik, daha lezzetli keşkeği daha yöremizde tanıtsınlar diyerekten bu ödülleri veriyoruz ki seneye daha güzel daha lezzetli keşkekler yapsınlar” dedi.