Kadınlara rahim ağzı kanseri bilgilendirmesi

Bartın Sağlık İl Müdürlüğü, Ocak ayının 'Serviks Kanseri Farkındalık Ayı' olması dolayısıyla şehir merkezindeki Orduyeri Aile Sağlığı Merkezinde stant açarak kadınları rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirdi. Müdürlük aynı zamanda HPV taramaları da gerçekleştirerek kadınları diğer kanser taramalarını da yaptırmaları için KETEM'e yönlendirdi.

Kadınlara rahim ağzı kanseri bilgilendirmesi

Bartın Sağlık İl Müdürlüğü, Ocak ayının “Serviks Kanseri Farkındalık Ayı” olması dolayısıyla şehir merkezindeki Orduyeri Aile Sağlığı Merkezinde stant açarak kadınları rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirdi. Aynı zamanda HPV taramaları da gerçekleştiren Müdürlük, “Bir ülkede rahim ağzı kanserinden kaynaklı ölümü engellenen kadın sayısı o ülkenin sağlık hizmetleri yönünden gelişmişliği ve kadına verilen değer ile doğru orantılıdır. İlimizde etkin bir şekilde yürütülen rahim ağzı kanseri tarama faaliyetleri sonucunda, tarama sayılarımız her geçen yıl yükselmekte, kadınlarımızın konuyla ilgili farkındalığı artış göstermektedir. Ülkemizde uygulanan Ulusal Kanser Tarama Programı uyarınca, tarama standartlarımız doğrultusunda 30-65 yaş aralığındaki kadınlara her 5 yılda bir HPV ve Pap Testi uygulanmaktadır. Kadınlarımız rahim ağzı kanser taramalarını, Toplum Sağlığı Merkezimize bağlı olarak faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) , Sağlıklı Hayat Merkezimizde(SHM), Aile Sağlığı Merkezlerimizde (ASM)  ÜCRETSİZ olarak yaptırabilirler” dedi.

Kadınları diğer kanser taramalarını da yaptırmaları için KETEM'e yönlendiren Müdürlük, kadınlara “Unutmayalım erken teşhis hayat kurtarır! ” uyarısında bulundu.