Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplandılar

Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında kurul üyelerinin katılımı ile Valilik 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonunda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı yapıldı.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplandılar

Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında kurul üyelerinin katılımı ile Valilik 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonunda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı yapıldı. Şiddete sıfır tolerans ilkesinden hareketle düzenlenen toplantıda, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen çalışmalar hakkında yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında ilimizde yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi. Şiddetin önlenmesine yönelik yapılacak eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin önemine vurgu yapan Vali Arslan, kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek için toplumumuzun bütün kesimlerinin iş birliği ve koordinasyon içinde hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Fırıncoğlu: “Herkesin Mutlaka Destek Vermesi Gerekiyor”

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Fırıncıoğlu, şiddetin önlenmesine yönelik yapılacak çalışmaların önemine vurgu yaptı. Başkan Fırıncıoğlu; “İlimizdeki kurumlar arası koordinasyonu gözden geçirmek, bu konuda varsa eksik yanlarımızı görmek amacıyla bu toplantıyı çok önemsiyoruz. Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi için başta kamu kurumları olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşlarımız önemli çalışmalar yürütüyor. Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddet olaylarının yaşanmaması, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi için tüm kurum ve kuruluşların sorumluluk bilinciyle çalışıp, herkesin mutlaka destek vermesi gerekiyor. Toplumumuzun her kesiminde farkındalığın oluşması için çalışmalarımızı tüm kurumlarımızla koordinasyon içerisinde arttırarak devam ettireceğiz” dedi.