Kadın girişimcilere eğitim

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından İş'te Kadın Gücü İş Geliştirme Programı kapsamında 'Finansal Okuryazarlık' ve 'Etkili Satış Teknikleri Eğitimi' düzenlendi.

Kadın girişimcilere eğitim

Bartın TSO hizmet binasında gerçekleşen programa Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Meclis Üyesi Gülay Gülin Aldatmaz, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu ve Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Üyeleri ile birçok katılımcı yer aldı.

Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı’nın açılış konuşması ile başlayan programda Başkan Fırıncıoğlu “Girişimcilik ruhta olan bir güdüdür. Bartın’da bu güdüye sahip çok fazla girişimci kadınımız var. Kimisi tarlasındaki ürünüyle, kimisi el sanatıyla, kimisi elinin lezzetiyle, kimisi esnaflığıyla, kimisi bilgisiyle, kimisi ise daha büyük ticari işler yaparak iş dünyasında var olmaya çalışıyor veya var olmak istiyor. Ben ve KGK’daki tüm arkadaşlarım, Bartın’daki kadınlarımızın potansiyel gücünü biliyoruz ve onların iş dünyasında daha fazla yer alması için tüm çalışmalarımızı, onlarla birebir görüşerek elde ettiğimiz veriler ile tasarlıyoruz. Bartın’daki girişimci kadınlarımızın, kısa sürede yerel ekonomimize güçlü katkılar sağlayacağını ve şehrimizden kadın eli değmiş çok güzel markaların çıkacağını biliyoruz. Tüm kurumlarımızın ve odamızın desteği ile, kadınların sorunlarına çare olup refah düzeyini arttırma gayretine girmiş Türkiye çapında örnek gösterilen bir Kadın Girişimciler Kurulu olmak için çaba sarf etmeye ve kadın girişimcilerimizin işlerini daha ileriye taşımalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Çalışmaları ile ilimiz girişimcilik ekosisteminde fark yaratmaya devam eden Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu; Bartın’daki kadın girişimcilerin iş dünyasındaki etkileşimlerini ve başarılarını arttırmak, potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak, teknik bilgi birikimlerine katkıda bulunmak, günümüz rekabet koşullarına adapte edebilmek ve satış güçlerini arttırmak amacıyla, “İş’te Kadın Gücü: İş Geliştirme Programı” kapsamında Arş. Gör. Dr. Ahmet Zelka tarafından “Finansal Okuryazarlık”,  KOBİ Danışmanı Eyüp Sabri Kundak tarafından “Etkili Satış Teknikleri” eğitimi gerçekleştirdi.

Program sonunda açıklamalarda bulunan Bartın TSO Başkanı Halil Balık “Kadınların girişimcilik ekosistemindeki gücünü ve kadın girişimcilerin iş gücüne katılım oranını artırmak için çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Kadınların işgücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılarak kadınlarla erkeklerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına tam ve eşit olarak katılımları sağlanmalı.  Bu sebeple Kadın girişimci sayılarının artması için Bartın TSO yönetimi ve Kadın Girişimciler Kurulu ile çalışmalarımıza gayretle devam edeceğiz.” dedi.

Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve sertifikaların dağıtılması ile sona erdi.