İYİ Parti'den şehit madenciler için avukat ordusu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel ve 40'a yakın avukat, partisinin grup toplantısının ardından Genel Başkan Meral Akşenir'in talimatlarıyla şehit madencilerin ailelerinin yanında olmak ve onlara hukuki destek sağlamak amacıyla Bartın'a geldi.

İYİ Parti'den şehit madenciler için avukat ordusu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel ve 40’a yakın avukat, partisinin grup toplantısının ardından Genel Başkan Meral Akşenir’in talimatlarıyla şehit madencilerin ailelerinin yanında olmak ve onlara hukuki destek sağlamak amacıyla Bartın’a geldi. Heyet, parti il başkanlığında toplanırken İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu, “Genel Başkanımızın grup toplantısındaki açıklamalarından sonra Genel Başkan Yardımcımı Ünzile Yüksel ve avukat arkadaşlarımız Bartın’a gelmişlerdir. Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda Ünzile Hanımın başkanlığında Amasra’da şehit olan madencilerimizin ailelerine ziyarete edeceğiz. Onların hak ve hukuklarını sonuna kadar koruyup arkasında duracağız” dedi.

Yüksel: “Genel Başkanımızın talimatıyla buradayız”

Şehit madenci ailelerinin yanında olmak ve onlara her türlü hukuki desteği sağlamak amacıyla Bartın’a geldiklerini söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel de şöyle konuştu:

“Genel Başkanımızın talimatıyla buradayız. Kendisinin Mecliste yaptığı açıklama üzerine yaşanan bu elim kazanın ardından ben dahil tüm kadın hukukçulara kendisi seslendi. Neden sadece kadın hukukçulara seslendi derseniz; kadını sadece çocuk doğurmaktan ibaret gören zihniyetin aksine kadınların,  cesur, çalışkan, hak savunucusu, aynı zamanda da bu ülkede önemli bir kesim olduğunu ortaya koymak için bu görevi bize verdi. “Gidiniz, orada göz göre bir ihmal sonucu bu can kayıpları yaşanmışsa şehit olan madencilerin ailelerinin yanında durunuz, onların hukuki haklarını savununuz” diye bizi buraya gönderdi.

“Madem her şeyi kadere bağlıyorsunuz, niçin korumasız dışarıya çıkmıyorsunuz?”

İhmalden kaynaklanan bu elim olayları takdire bağlayanlar, kadere bağlayanlara sesleniyorum. Madem her şeyi kadere bağlıyorsunuz niçin yüzlerce korumayla geziyorsunuz? Niçin korumasız dışarıya çıkmıyorsunuz? Niçin Amasra’nın madencilikten elde ettiği geliri korumalara masraf ediyorsunuz? Niçin kendiniz saraylarınızdan çıkmıyorsunuz? Yapılacak tespitler sonucunda olayda ihmal varsa bu ihmallerin ortaya çıkması, sorumluları gereken cezayı almaları için şehit madenci ailelerinin sonuna kadar yanındayız. İhmali olanların, bu işten sorumlu olanların elimiz hukuken yakasında. Bu işi sonuna kadar götürmek için de o yakayı bırakmayacağız. O ailelerin her türlü yanındayız. Bu da bizim Genel Başkanımız adına sözümüz olsun.”