İYİ Parti'de Kasapoğlu güven tazeledi

3. Olağan Kongresini yapan İYİ Parti Bartın İl Başkanlığı, tek liste olarak girdiği seçimlerde mevcut İl Başkan Mehmet Kasapoğlu'yla yola devam etme kararı aldı. Partilerin güvenini kazanan Kasapoğlu, 'Kritik seçim günü yaklaşıyor. Bizler, bütün kadrolarımızla bu büyük güne hazırız' mesajını verdi.

İYİ Parti'de Kasapoğlu güven tazeledi

İYİ Parti Bartın İl Başkanlığı’nın 3. Olağan Kongresi, hafta sonu Bartın Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Partililerin yoğun katılım gösterdiği kongreye; İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Zonguldak İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay  ve Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede; İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Divan Başkanı olarak görev yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajının okunmasıyla devam eden kongrede, Faaliyet Raporu ve Mali Raporlar partiler tarafından onaylandı. Daha sonra kongrede protokol konuşmalarına geçildi.

Kasapoğlu: “Her geçen gün dibe çekilmekteyiz”

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir yönetim anlayışı ile her geçen gün dibe çekilmekte ve ‘itibardan tasarruf olmaz’ savunması altında; devletin tüm kaynakları, saray rejiminin keyfi için eritilmektedir. Gözle görülür enflasyonun üç haneli rakamlara çıktığı, açlık sınırının asgari ücreti geçtiği, çöpten yiyeceklerin toplandığı, meyve sebzenin birer ikişer tane alınmaya başlandığı, elektrik ve doğalgaz faturalarının cep yaktığı ve ay sonu ne yapacağını düşünen vatandaş sayısının on milyonlara ulaştığı bir ülkede; ‘halkın refahını yükseltmeye devam ediyoruz’ sloganları atmak, geçim derdinde olan milletimiz ile düpedüz alay etmektir.

“Bu büyük güne hazırız”

Bizler, yani İYİ'ler olarak; aziz Türk milletinin ve Türk devletinin layık olduğu adalet sistemini, hukukun üstünlüğünü, finansal istikrarını, yaşam refahını, mutluluğunu ve güvenli gelecek inşasını yeniden kazandırmak için, aklın ve bilimin yolunda hareket etmeye devam edeceğiz. Ülkemizin, yüzüncü yılındaki kaderini belirleyecek olan kritik seçim günü yaklaşıyor. Bizler; hem ülkemizin, hem de Bartın’ımızın geleceği için, bütün kadrolarımızla, yüzümüzü güneşe döndüreceğimiz bu büyük güne hazırız.

Bartın halkının hak ettiği ve istediği; ötekileştirmeyen, kendinden olanların değil halkın çıkarlarını düşünen, makamının gücüyle vatandaşına tepeden bakıp azar çeken değil hizmet ederek saygısını kazanan bir temsiliyet için, yakın zamanda halkımızdan yetkiyi isteyeceğiz.

“Mücadelemize destek olmalarını bekliyorum”

Bir kez daha belirtmek istiyorum ki, İYİ Parti Bartın İl Teşkilatı; Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in öncülüğünde; yönetim kadroları, üyeleri, gönüllüleri ve gençleri ile birlikte; ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini korumak ve Türk milletini, hak ettiği refah seviyesine kavuşturabilmek için, bugünden itibaren tüm çalışmalarını başarıya odaklanmış bir şekilde hızlandıracaktır.

Şahsıma güvenerek görev sürem içerisinde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen genel başkanım Sayın Meral Akşener'e, partimiz kurmaylarına ve siz çok değerli partimiz üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Zafere ve iyiliğe giden yolda, hep beraber omuz omuza yürüyeceğimiz o gün için, tüm partililerimizden vakitleri ve benlikleri ile mücadelemize destek olmalarını bekliyorum.”

Örs: “İşte buradayız, dimdik ayaktayız”

Önümüzdeki seçime dikkat çeken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Türkiye’nin umudu haline geldiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Şöyle geriye doğru baktığımızda biz 5 yıllık bir siyasi partiyiz. 5. yaşımızı geçtiğimiz günlerde kutladık daha yeni. Bu partiyi kurarken çekmiş olduğumuz sıkıntıları, yaşadıklarımızı hepimiz biliyoruz. Bir siyasi hareket düşünün ki onun kadın Genel Başkanı’nın aracının önü çöp kamyonu ile kesilmişti. Bir siyasi hareket düşünün ki, onun Genel Başkanı’nın konuşacağı salonların elektrikleri kesilmiş, kapısına kilit vurulmuştu. Ne oldu? İşte buradayız, dimdik ayaktayız Allah’a şükür. Bu zor günleri hiçbir zaman unutmayacağız, aklımızın bir köşesinde olacak her zaman. Bu 5 yıllık yaşantımıza iki önemli hadise sığdırdık. Birincisi benim de seçildiğim 24 Haziran Genel Seçimleri ve akabinde Yerel Seçimler. Allah’ımıza şükürler olsun, İYİ Parti olarak, o ‘kurumazsınız’ deyip de kurduğumuz İYİ Parti olarak, o ‘Meclise giremezsiniz, havanızı alırsınız’ dedikleri ve Meclis’e giren İYİ Parti olarak TBMM’de Grup kurduk. Belki sayımız az ama şu kadarını söyleyeyim; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en etkin çalışan Grup, Allah’a şükürler olsun ki bizim grubumuzdur.

“Biz bunu hiçbir zaman unutmuyoruz”

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi, 20 Ocak 2020 tarihinden itibaren Türkiye’yi ilçe ilçe, il il, adım adım dolaşıyor. Ben ve diğer milletvekili arkadaşlarım da Sayın Genel Başkanımızın bu ziyaretlerinden pek çoğuna eşlik ettik. Gittiğimiz yerlerde esnafla görüşüyoruz, vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Onların problemlerini ve çekmiş oldukları sıkıntıları birinci ağızdan dinliyoruz. Sonrasında da milletvekilleri olarak bize aktarılan problemleri TBMM’de dile getirmeye çalışıyoruz. Ben sadece kendimden örnek vereyim; bu kardeşiniz TBMM’deki kürsüde 250’den fazla söz almış ve konuşmuştur. Ben orada konuşurken, ‘Annem çok güzel su böreği yapardı. Geçen bir hamsi tava yaptım’ diye konuşmuyorum. Neyi konuşuyorum? Vatandaştan, milletten bize gelen sıkıntıları ve talepleri onlar adına orada dile getiriyoruz. Yetmiyor. Sayın Genel Başkanımız Grup Toplantılarında sıkıntısı olan, derdi olan grupların temsilcilerine söz hakkı veriyor. TBMM’de bir ilktir bu; millet, yani oranın gerçek sahipleri birinci ağızdan problemlerini dile getirme fırsatı buluyor. Biz bunları yaparken hep yaptığımız şu; milleti dinlemek, milletin derdine çare aramak. Bir milletvekili ne yapar? Milletvekili, vatandaşın problemini gider TBMM’de dile getirir, gündeme getirir. İktidara ‘Burada şöyle sıkıntılar var, gelin bunları çözelim’ der. Bizim yaptığımız odur. Bir milletvekili Araştırma Önergesi verir, Soru Önergesi verir. Bakanlıklara sorar, ‘Şurada şöyle problemler var. Niye bunlarla ilgilenmediniz/ Niye bunu programa alıp çözmediniz?’ der. Biz İYİ Parti olarak TBMM’de diğer arkadaşlarımla beraber çok sayıda önergeler verdik. Gündeme gelen var, gelmeyen var. Bazı soru önergelerimize sayın bakanlar yanıt verdi ama bazılarına ise vermediler. Biz bunların hepsini bir yerlere kaydediyoruz. Mesela 2019 yılında ben Amasra’yı konuşmuşum. Orada yapılmak istenen Termik Santral ile ilgili sizlerin taleplerinizi TBMM’de dile getirmişim. Çünkü bizim vazifemiz bu. Biz orada sizin adınıza görev yapıyoruz. Asil olan sizsiniz, vekil olan biziz. Şu yakamdaki rozetin sahibi sizsiniz. Biz bunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Ondan dolayıdır ki bana halkın verdiği görevi TBMM’de layıkı ile yerine getirmeye çalışıyorum. Benim vazifem bu.

Biz İYİ Parti milletvekilleri olarak, Meclis’teki her kanunda, her teklifte, her, araştırma ve soru önergesinde her zaman söz alıp konuşan, problemleri bir bir dile getiren bir siyasi hareketin neferleri olarak bulunuyoruz. Çünkü biz TBMM’yi yan gelip yatma yeri olarak değil, aziz milletimize hizmet etme yeri olarak görüyoruz.

“İnsanları birleştiren bir yönetim anlayışı gelecek”

Çok yakın bir zamanda benim yaşadığım bir hadise var. Hepinizin malumudur. Onunla ilgili de burada çok konuşmak, onun nedenini, niçinini, nasılını çok konuşmak istemiyorum. Ama şu tespitimi de siz değerli Bartınlı hemşehrilerimle paylaşmadan edemeyeceğim; o olaydan sonra bana, milletvekili arkadaşlarımıza ve Sayın Genel Başkanımız ile Genel Merkezimize ulaşan çok sayıda insanımız vardı. Şunu gördüm; Türk Milleti kavga istemiyor, Türk Milleti kaba kuvvet istemiyor, Türk Milleti hır gür olsun istemiyor. İnsanlar huzurlu yaşamak istiyor. 2002’den beri bizi idare eden AK Parti Hükümeti’nin getirmiş olduğu noktada artık bu ayrıştıran, kutuplaştıran, insanları ötekileştiren yönetim anlayışı gidecek, onun yerine insanları kucaklayan, insanları birleştiren bir yönetim anlayışı gelecek inşallah.

 

“Hukuku hukuk olan bir Türkiye umudu ile”

 

Çok yakın bir zamanda bir seçim dönemi yaşayacağız inşallah. Zaman oldukça daraldı ama şu kadarını size söyleyeyim; bugün Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Türkiye’nin umudu haline gelmiştir. Bugün İYİ Parti, Türkiye’nin umudu haline gelmiştir. Gittiğimiz her yerde gördüğümüz de izlediğimiz de budur. Şimdi sizlere soruyorum; İYİ Parti’yi Bartın’da birinci parti yapmaya var mısınız? İnşallah İYİ Parti Bartın’da birinci parti, Sayın Meral Akşener de Başbakan olacak. İnşallah Millet İttifakı ile birlikte girdiğimiz bu yolda, Allah’ın izni ile beraber, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde yönetiminde bizler olacağız ve Türkiye’nin bu makus talihini tersine çevirip insanların huzur içinde yaşadığı, mutlu olduğu, birbirine hır-gür etmediği, ayrışmayan, kavga etmeyen, birlik-beraberlik içinde yaşadığımız, ekonomisi iyi, dış siyaseti iyi, her şeyden önemlisi hukuku hukuk olan bir Türkiye umudu ile hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Kasapoğlu ile devam…

Açılış konuşmalarının ardından kongrede, başkanlık seçimine gidildi. Partinin mevcut İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu tek aday olarak seçime girdi. Partilerin güveni kazanan Kasapoğlu, il başkanlık görevini sürdürmeye devam edecek.

İşte yeni yönetim

Kasapoğlu’nun yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: İlkay Karadeniz, Ali Menteş, Metin Özyıldız, Rüştü Kılıç, Necat Aksu, Fatma Sinem Özüoklu, Alper Somun, Gülhan Yılmaz, Şaban Düzenli, Reyhan Suçeken, Esra Lermi Sabancı, Can Makaracı, Cüneyt Özdemir, Birol Şenol, Hüseyin Çevik, Erol Alp, Müzeyyen Buğra Alkan, Elin Sudegüner, Erat Akman.

Disiplin Kurulu:  Hasan Özdemir, Erdal Ayer, Namık Kapsız, Murat Menteş, Ferda Çalıkoğlu, Yaşar Akçil, Tülin Arifoğlu, Mustafa Dinçer, Ayfer Tüfek.

Üst Kurul Delege: Mehmet Kasapoğlu, Birol Şenol.