İtfaiye arama-kurtarma ekibi döndü

'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek için bölgeye giden Bartın Belediyesine bağlı itfaiye arama kurtarma ekibi, kente döndü.

İtfaiye arama-kurtarma ekibi döndü

Depremin yaşandığı ilk saatlerde 1 şoför, 5 kurtarma ekibi olmak üzere 6 personeli Arama Kurtarma Aracı ile birlikte bölgeye yönlendiren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, konu ile ilgili açıklamasında “Depremin yaşandığı ilk saatlerde 1 şoför, 5 kurtarma ekibi olmak üzere 6 personeli Arama Kurtarma Aracı ile birlikte bölgeye yönlendirmiştik. Daha sonra ise 2 Tryler Tır, 2 Kazıcı- Yükleyici araç, 1 adet jenaratör, 6 personeli ve 2 adet cenaze aracı, 11 tabut ve 80 kefen takımı deprem bölgesine sevk ettik. 10 ilimizi etkileyen deprem afetinin yaralarını sarmak için çeşitli çalışmalarla Bartın Belediyesi olarak giyecek, yiyecek ve yakacak malzemelerinin bulunduğu 3 tırı bölgeye gönderdik.  Bölgede görev yapmak üzere bugün de 1 binek aracı, 1 itfaiye aracı ile 6 personeli Gaziantep’e gönderdik. Deprem bölgesine gidecek olan personelimize hayırlısı ile gidip gelmelerini temenni ediyorum. 

“Teşekkür ediyorum”

On gün önce Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden üç saat sonra arama kurtarma aracımızla bölgeye giden 6 kişilik arama kurtarma ekibimiz Bartın’a dönüş yaptığını ifade eden Başkan Akın, “Arkadaşlarımız büyük gayret ve özveriyle, gittikleri o bölgede cansiperane şekilde gece gündüz mücadele verdi. Bugün buradaki 6 kişilik arama kurtarma ekibi 10 gündür yoğun bir süreç geçirdi. Bugün ilimize döndüler. Kendilerine geçmiş olsun diyorum. 10 gün gece gündüz demeden onlar orada mücadele verip, saniyelerin bile çok önemli olduğu dönemde o canları kurtarmak adına çok büyük gayret içerisinde oldular. Kurtardığınız her bir can bu millet için büyük bir değerdir. Allah hepinizden razı olsun. Sizler Maraş'ı kahraman yapanların, Antep'i gazi yapanların, Urfa'yı şanlı yapanların torunu olduğunuzu gösterdiniz, iyi ki varsınız, Allah hepinizden razı olsun.  Bu millet sizinle gurur duyuyor." dedi.