İstiklal'de Dünya Gıda Günü kutlaması

Bu yıl 'Su hayattır su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma' temasıyla kutlanan Dünya Gıda Günü dolayısıyla Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, şehir merkezindeki İstiklal İlkokulunda etkinlik gerçekleştirildi. Öğrencilere gıda ve su kayıpları ile israfının anlatıldığı etkinlikte 'Su Verimliliği ve Seferberliği' kitabı da dağıtıldı.

İstiklal'de Dünya Gıda Günü kutlaması

Bu yıl “Su hayattır su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma” temasıyla kutlanan Dünya Gıda Günü dolayısıyla Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, şehir merkezindeki İstiklal İlkokulunda etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz, Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak ve şube personeli, Bartın İstiklal İlkokulu Müdürü Celil Kanat  ve okul öğretmenleri de katıldı. Öğrencilere gıda ve su kayıpları ile israfının anlatıldığı etkinlikte “Su Verimliliği ve Seferberliği” kitabı da dağıtıldı.

Dünyada 150'den fazla ülkede kutlanıyor

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Dünya Gıda Günüyle ilgili ise “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl, 1945'te kurulduğu tarih olan 16 Ekim'i Dünya Gıda Günü (DGG) olarak 150'den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Bu yılın teması; “Su hayattır su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma.” Olarak belirlenmiştir. Tema, suyun yaşam için ne kadar elzem olduğunu ve gıdamızın temeli olan suyun kritik rolünü vurgulamayı hedeflemektedir. Aynı zamanda hızlı nüfus artışı, ekonomik gelişme, kentleşme ve iklim değişikliğinin su mevcudiyetini tehdit etmesi nedeniyle suyu akıllıca yönetmenin önemi konusunda küresel farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır” açıklamasında bulundu.