İstihdam ve mesleki eğitim için toplandılar

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 4. Olağan Toplantısını Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında yaptı. Valilikteki toplantıda İŞKUR faaliyetleri değerlendirilerek Denetim Kurulunun 2023 yılı Temmuz-Eylül ayları arasındaki denetim faaliyetleri ile çalışanların mesleki eğitimine yönelik kurs teklifi onaylandı.

İstihdam ve mesleki eğitim için toplandılar

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 4. Olağan Toplantısını Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında yaptı. Valilikteki toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından önceki toplantıda alınan kararların gerçekleşme durumları ile denetim kurulu ve İŞKUR faaliyetleri değerlendirilerek Denetim Kurulunun 2023 yılı Temmuz-Eylül ayları arasındaki denetim faaliyetleri ile çalışanların mesleki eğitimine yönelik kurs teklifi onaylandı.

Balık: “Mesleki yeterlilik eğitimlerini odamız bünyesinde vermekteyiz”

Toplantıya katılan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık,  “Dünyada ve ülkemizde yaşanan teknolojik gelişmeler, iletişim ve bilgiye ulaşım kolaylığı, bilginin kullanılması ve yaygınlaştırılması bildiğiniz gibi birçok alanı etkiliyor. En çok da “İstihdam ve eğitim” alanında sürekli değişim ve gelişim ihtiyacı oluşturmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen birçok mesleki yeterlilik eğitimi söz konusudur, Bartın TSO olarak bu mesleki yeterlilik eğitimlerini talebe göre odamız bünyesinde vermekteyiz ve bu husus doğrultusunda çalışmalarımız ivedilikle devam etmektedir. Bartın’ın var olan potansiyelinden en iyi şekilde yararlanıp kent genelindeki istihdam oranlarını arttırmak için Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak faydalı olacak her türlü görevi omuzlamak vazifemizdir” değerlendirmesini yaptı.

Fırıncıoğlu’ndan değerlendirme

Aynı şekilde toplantıda yer alan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla eğitim, istihdam, üretim çerçevesinde mesleki eğitimi güçlendirme çalışmalarının artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. İlimiz istihdamının artırılmasına yönelik düşüncelerini de paylaşan Fırıncıoğlu, toplantıda alınan kararların hayırlara vesile olmasını diledi.