İstifayla malumu ilan etti

14 Mayıs seçimlerine gidilirken siyasi kulislerde AK Parti'de milletvekilliği adaylığı sıkça dillendirilen isimlerden biri olan İl Başkanı Turhan Kalaycı, malumu ilan etti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olurlarıyla il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Başkan Kalaycı, '29 Eylül 2017'de almış olduğumuz görevi bir kuruş haram yemeden, İl Başkanlığı makamına en küçük bir zeval getirmeden bugün bu şanlı görevden, bu bayrak yarışından istifa ediyorum. Bu istifanın bir sebebi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla, Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir'in tensipleriyle bu istifayı yapıyorum' özleriyle milletvekilli aday adayı olacağını açıkladı. Turhan Kalaycı'nın henüz sırası belli olmasa da süreç başladığında Bartın'dan milletvekili adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İstifayla malumu ilan etti

KALAYCI’NIN MİLLETVEKİLİ ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI

 

 

Nurdan Eroğlu

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, 14 Mayıs seçimlerine gidilirken milletvekili adaylığı yolunda siyaset arenasında beklenen istifayı açıkladı. İl Başkanlığındaki açıklamaya partililer büyük ilgi gösterdi. Eski İl Başkanları, Bartın Belediye Meclis Üyeleri ve AK Partili Belediye Başkanlarının da olduğu açıklamada Turhan Kalaycı ilk olarak AK Parti’ye katılım sürecini anlattı.

Kalaycı, hayatından kesitleri anlattı

Hayatından kesitler anlatan Turhan Kalaycı şöyle konuştu:

 “5 buçuk yıllık bir mücadele, bir görev, bir hizmet, bir nefer olarak çalıştık. İl Başkanı olarak görevi devraldığım abim, dostum arkadaşım Hüseyin Manav Başkanım, Yaşar Arslan Başkanım, Sinan Öztabak Başkanım, Yakup abi biraz rahatsız gelemedi. Önceki başkanlarıma yapmış oldukları görevden dolayı hepsine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu zamana kadar benimle yönetim kurulunda görev alan tüm arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarımıza ve bu davaya üye olarak oy veren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. 17 yaşımda Milli Gençlik Vakfında tanıştığım rahmetli Erbakan Hocamın davasına gönül vererek başladığım ve 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken liderimin elini öperek devam ettiğim ve AK Partinin kurulduktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız, liderimiz, baş tacımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasına takılarak devam ettiğim AK davamın neferlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 2007 yılında Ümraniye’de bir alışveriş sırasında üye olmuştum AK Parti’ye. Tabi Almanya’da UETD’ nin yapılanmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın vesilesiyle de görev almıştık. 2014 yılında da Bartın’a dönüş yaptıktan sonra Sayın Başkanımız Yaşar Aslan beyin yönetim kurulu üyeliği olarak Bartın’da da görev yaptık. O gündür, bu gündür devam ediyoruz. 2017 yılında da Sayın Başkanımdan görevi devraldık.” 

“Teşkilatımız çok çalıştı”

Kalaycı, yaptığı konuşmanın devamında ise şu ifadelere yer verdi; “2018 yılında bir genel seçim yaşadık. Ardından 2019 yılında bir yerel seçim yaşadık ve aslan yattığı yerden belli olur diyerek 2019 yılında parti binamızın değişmesini istedik. 2020’nin 12’inci ayında parti binamıza taşındık ve bu divanı hazır hale getirdik. 2018’den sonra Brunson krizi, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi de teşkilatımız çok çalıştı. Çok efor sarf etti. Küçük bir ihtiyaç için bile partimizden kalktık gittik. Bu illeti hamdolsun geride bıraktık.  Daha sonra küresel bir enflasyonla mücadele ettik. Hepimizin bildiği gibi Bartın’da değil, Türkiye’de siyaset yapan herkesin sokağa çıkmaya korktuğu bir dönemde biz esnaf esnaf Bartın’da ki kardeşlerimizin yanında olduk. Dünyada elektrik ve doğalgaz faturalarının tavan yaptığı dönemde biz esnafımızın yanındaydık. 2021 yılı 11 Ağustos’ta sel felaketi oldu. Yine halkımızın, köylümüzün, hemşerilerimizin yanında olduk. 2022 yılında sel bizi bırakmadı, tekrar bir sel felaketi yaşadık. Yine 1 ay boyunca evlerimize giremedik. 14 Ekim 2022 yılında Amasra grizu faciasını yaşadık. İlimizi ve tüm ülkeyi derinden üzen bir hadiseydi bu. Onun akabinde 6 Şubat’ta 10 ilimizi yerle bir eden dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir deprem felaketi yaşadık. Allah’a hamdolsun hiçbir şekilde basına poz vermeden, resim paylaşmadan oralara gittik, geldik depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalıştık.

“Bu istifanın bir sebebi var”

Ben bu güne kadar benimle beraber mücadele eden tüm dostlarıma arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarıma teşekkür ediyorum. Ülkemiz için, Bartın’ımız için her hayırlı işte benimle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum. Bartınlı kardeşlerimize, hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Allah’a hamd olsun 29 Eylül 2017’de almış olduğumuz görevi bir kuruş haram yemeden, İl Başkanlığı makamına en küçük bir zeval getirmeden bugün bu şanlı görevden, bu bayrak yarışından istifa ediyorum.

“Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla bu istifayı yapıyorum”

Bu istifanın bir sebebi var.Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla, Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir’in tensipleriyle bu istifayı yapıyorum. Bugüne kadar genel merkezimize, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Erkan Kandemir Başkanıma, Sayın Muhammet Avcı Başkanıma, Yahya Çelik Başkanıma, Muhammet Çelikçe’ye, Hasan Kiraz’ İl Koordinatörümüz Kastamonu Milletvekilimiz Metin Çetin’e ve bu davada buralara gelmemde bana destek olan Sayın Vekilimiz, Yılmaz Tunç Başkanıma çok çok teşekkür ederim.

“Hakkınızı helal ediniz, bende helal ediyorum”

Vicdani olarak çok rahatım. Sadece şunun bilinmesini istiyorum; 5,5 yıllık görevde iftiralara, yalanlara, bazı karalamalara, köşelerde yazılanlara elbette maruz kaldık. Bugün itibariyle tüm haklarımı helal ediyorum. Onlara da sizlere de. Ben hep milletime sığındım, Bartınlıya sığındım, halkıma ve Hakka sığındığım. Bartınlıya ve sokaklarda onlarla beraber koşturdum. Hep beraber bu hizmete omuz verdik. Eğer il başkanlığı dönemimde gereği kadar hizmet edemedimse Bartınlıdan, teşkilatımdan, siz gönüldaşlarımdan helallik istiyorum. Hakkınızı helal ediniz. Bende helal ediyorum.

“Bir nefer olarak her şeyimle bu davadayım”

Sayın Cumhurbaşkanımızın yolunda 2023 seçimleri, yüzyılın seçimi geldi, çattı. Asrın liderine asrın seçimi çattı. Sayın Cumhurbaşkanımız il başkanı olarak bizden eğer bu seçimde Bartın’da bırakın milletvekilliği aday adaylığı canımı istesin canımı vermezsem namerdim. Ben bu davanın böyle neferiyim. Allah’ın izniyle bundan sonrada bu şekilde neferi olmaya devam edeceğim. 2023 seçimleri cumhuriyetimizin 100. Yılı seçimi, asrın seçimi, yüzyılın seçimi,  Türklerin, İslam aleminin, mazlum coğrafyanın seçimi. Biz aday adaylığı başvurumuzu yapacağız. Eğer takdir buyururlarsa biz milletvekili adayı olarak bu seçimde milletvekili adayı olarak, görev vermezlerse bir nefer olarak canımla, malımla, her şeyimle bu davadayım.

“Bu kutlu davamızın yolunda yürümeye devam edeceğiz”

İl başkanlığı çok kolay bir iş değil. Bunu yapanlar bilir. En uzun, 5,5 yıl il başkanlığı yapan bir kardeşiniz olarak ve bu davada her zaman benim yanımda olan aileme, abim Hüseyin Kalaycı’ya, kardeşim Mustafa Kalaycı’ya, yeğenim Sefa Kalaycı’ya, oğlum Enes Kalaycı’ya ve tüm eşime, dostuma, çalışanlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Allah hak yolunda gidenlerin dostudur. Biz hak yolunda yürümeye, bu kutlu davamızın yolunda yürümeye her daim devam edeceğiz.”

İl başkanına genel merkez karar verecek

Turhan Kalaycı bu açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İl başkanlığı koltuğuna kimin geçeceğiyle ilgili soruya Kalaycı, “Yarın inşallah genel merkezimizden il koordinatörlerimiz gelecek. Beraberce oturacağız, arkadaşlarımızın ismini vereceğiz. İnşallah benden sonra gelen kardeşimde bu ulvi davayı ve bayrağı benden devralacak” sözleriyle yanıtladı.  

“Cumhurbaşkanımız kimi takdir ederse o olacak”

İl Başkanının var olan yönetimden mi seçileceği ya da dışarıdan görevlendirme mi yapılacağıyla ilgili de Kalaycı “Bunu genel merkezimiz takdir edecek. İsimler üzerinde görüşmeler olacak. Saha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına gideceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız kimi takdir ederse o olacak. Cumhurbaşkanımızın takdiri başımızın gözümüz üzerine. Bizim onun sözünün üstüne söz söyleme gibi bir şeyimiz olamaz. Allah ondan razı olsun” dedi.

“Esnaf esnaf gezip dedikodumuzu yapanlara hakkımız helal olsun”

Bartın için hayallerinin ne olduğu sorulması üzerine de Turhan Kalaycı şöyle konuştu:

“Benim Bartın için hayallerim bitmez. Bartın’a iyi bir otel kazandırmamız lazım. İnkumu Tünelini yapmamız lazım. İnkumunu Bartın’ın mahallesi yapmamız lazım. Bartın’ı bir deniz kenarı şehri haline getirmemiz lazım. Çevre yolunu bitirmemiz lazım. Irmak ıslahı öncelikli seçenek. Trafik sorununu çözmemiz lazım. Otopark sorununu çözmemiz lazım. Bartın’ın sorunları çok. Bartın’ı layık olduğu yere inşallah hep birlikte getirmemiz lazım. Bartınlı olarak bunları yüksek sesle dile getirmemiz lazım. Bartın insanı her şeyin en güzeline layık. Güzel insanlarımız var. Elbette her toplumda 3-5 yaramaz insan olduğu gibi bizde de var. Onlara da hakkımız helal olsun. Esnaf esnaf gezip dedikodumuzu yapanlara da hakkımız helal olsun. Soysal medyada bize iftira atanlara hakkımız helal olsun.

“Bartınspor’u Bartın Belediyespor yapmamız lazım”

 Hiç sıkıntımız yok. Ben hep doğal oldum. Yapmacık hiç olmadım. Hiçbir zamanda olmayacağım. Bartınspor’u Bartın Belediyespor yapmamız lazım. 3. Lige, 2. Lige taşımamız lazım. Sorunlarımız çok. 11,5 milyarlık bir yatırım Bartın’da yapıldı, bitti. 11,5 milyarlık yatırım devam ediyor. Biz bunların da hep beraber takipçisi olacağız.” 

 

İstifayla malumu ilan etti
İstifayla malumu ilan etti
İstifayla malumu ilan etti
İstifayla malumu ilan etti
İstifayla malumu ilan etti
İstifayla malumu ilan etti
İstifayla malumu ilan etti
İstifayla malumu ilan etti