İnkumu 22 başladı

Bartın Belediyesi tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen 'Uluslararası Tiyatrolar Buluşması İnkumu'22' başladı.

İnkumu 22 başladı

Etkinlik kapsamında gündüz atölye çalışmaları yapılırken, akşam ise Bartın Belediyesi İnkumu Belediye Tesisleri karşısında kurulan sahnede performanslar sergilendi. Ülkemizin çeşitli illerinden yüzün üzerinde tiyatrocunun katıldığı etkinlikte animasyonlar ile çocuklar doyasıya eğlendi. Ayrıca etkinlikler kapsamında Hermit isimli oyun Ayşegül Sağlam tarafından sahnelendi.

Bartın Belediyesi İnkumu Belediye Tesisleri karşısında yapılan etkinliklere katılan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, konuşma gerçekleştirdi.

Akın konuşmasında “ Pandemi nedeniyle bir süredir gerçekleştirmediğimiz Uluslararası Tiyatrolar Buluşması’nı bu sene tekrar düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bartın Beleyesi olarak kültürel ve sanatsal çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bartın’ın bir kültür sanat şehri olduğu bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda da tiyatro etkinlikleri ile ilgili birçok çalışma yaptık. 2010 yılında başlattığımız kurslarımızda yılda ortalama 250-300 vatandaşımızın eğitim görüyor. Bu sayının da ilerleyen yıllarda daha da artacağız düşüncesindeyim. Şehrimizde tiyatronun gelişmesi ve ilginin artmasını istiyoruz. Bunun içinde yeni çalışmalar hayata geçiyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de Bartın Belediyesi Kültür Merkezi projemiz. Bu projemizin yapım çalışmalarını tamamladık. Allah nasip ederse Eylül Ayı’nın sonuna doğru bu projemizi de halkımızın hizmetine sunacağız. Yeni binamızda daha iyi şartlar altında çok daha fazla etkinlikler hayata geçireceğiz. Cuma günü itibariyle de Kum Zambağı Festivalimizin startını vereceğiz. Cuma günü halk dansları gösterileri, Cumartesi Günü Derya Uluğ Konseri ve Pazar Günü’de Kıraç Konserleri gerçekleşecek. Tüm halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz. “Uluslararası Tiyatrolar Buluşması İnkumu’22” için Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, katılım  sağlayan siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.