İNCEDEN İTTİFAK SÖYLEMLERİNE NET CEVAP

Partisinin yeni üyelerine rozet takmak Amasra ilçe başkanlığı binasını açmak ve bir dizi ziyarette bulunmak için Bartın'a gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce İl başkanlığında yaptığı açıklamada '6'lı masanın hiçbir yerinde değilim. Bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtulmamız lazım' dedi.

İNCEDEN İTTİFAK SÖYLEMLERİNE NET CEVAP

 “6’lı masanın hiçbir yerinde değilim”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin yeni üyelerine rozetlerini takmak, Amasra İlçe Başkanlığının açılışını yapmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Bartın’a geldi. 6’lı masayla ilgili görüşünün sorulması üzerine “6’lı masanın hiçbir yerinde değilim. Bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtulmamız lazım”

Genel Başkan İnce, şehrin girişinde Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, İl Başkanı Mustafa Çelik, Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı başta olmak üzere partililerce karşılandı.

Bartın programına esnaf ziyaretiyle başlayan  Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kemerköprü Meydanı ve Şadırvan arasındaki esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı. Bazı vatandaşların “Halkın adamı” sözüyle karşıladığı İnce, esnafa hayırlı işler diledi.

İnce: “Her yer bizim memleketimiz”

Eski Cumhuriyet Halk Partili, şuanda da Milliyetçi Hareket Partisi’nde olduğunu söyleyen bir esnaf, İnce’yi yakından takip ettiğini ve çalışmalarını takdir ettiğini belirtirken uzun süre sohbet etti.

Programları hakkında bilgi veren İnce, “Dün Kırşehir’e gittim, bugün Bartın’dayız, yarın Ankara’dayız. Her gün memleketinizim bir köşesini ziyaret ediyoruz.  Memleket memleket gezip insanlara derdimizi anlatıyoruz. Onların dertlerini ve düşüncelerini dinliyoruz. Siyasetçinin gitmediği yer onun değildir. Her bir karış toprağına ayak basmamız lazım, her yer bizim memleketimiz” diyerek çalışmalarını anlattı.

“6’lı masanın hiçbir yerinde değilim”

6’lı masayla ilgili görüşünün sorulması üzerine “6’lı masanın hiçbir yerinde değilim. Bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtulmamız lazım” diye konuşan İnce, Memleket Partisi’ne üye olunmasını isterken “Biz bu iktidardan ve muhalefetten ayrılıyoruz. Nasıl ayrılıyoruz? Azerbaycan’a yardım etti devlet, CHP’li birisi dedi ki ‘maalesef Azerbaycan’a yardım etti’, ben de diyorum ki Azerbaycan’a az yardım edildi daha çok yardım edilmeliydi. Mavi Vatan’da destekliyorum ama sığınmacılar konusunda ve Suriyeliler konusunda Erdoğan’ı desteklemiyorum. Esad’dı ‘Esed’ demişti, şimdi yeniden ‘Esad’ demeye başladı. Yanlış, 2010’dan beri bu politika yanlış. İHA’lar, SİHA’lar konusunda destekliyorum. Erdoğan’ın damadıymış bana ne, umurumda değil, benim ülkeme lazımsa bunlar ve iyiyse; ben Cumhurbaşkanı seçilirsem çağırırım Bayraktar’ı ‘korkmana gerek yok, işini yapmaya devam et, daha geliş, daha iyisini yap, daha modernini yap’ derim. Tarımı bitirdi Erdoğan, paraları betona gömdü, şimdi bunun ceremesini çekiyoruz. Teolojik yaklaşımlarla ekonomi yönetilmez. Faizi 19’dan 12’ye düşürdü. Geçen yıl Eylül ayında faiz 19’du, enflasyon da 19’du. Şuanda sözde Merkez Bankası’ndaki faizi 12’ye düşürdü, enflasyon ise yüzde 83. İnatlaşmayla olmaz bu iş. Ekonomiyi düzeltmenin birinci yolu yargıyı düzeltmektir. Yargıyı düzeltmeden ekonomiyi düzeltemezsiniz. İkincisi de devletin kurumlarına olan güveni artırmaktır. TÜİK’e, Merkez Bankası’na, ÖSYM’ye güvenemiyoruz. Bunlara güven olursa ekonomi düzelir. Önce güven. Güven de burada” dedi.

İnce ile CHP’li seçmen arasında ilginç diyalog

Yine Şadırvan’da Muharrem İnce  ile bir CHP seçmeni arasında ise ilginç diyaloglar yaşandı. CHP’li seçmenin “Bana kızmayın. Beni keseler kanım CHP akar” demesi üzerine Muharrem İnce, “O zaman AK Partililerde “Bizi kesseler kanımız Tayyip akar” dediği zaman onlara da kızmayacaksınız.  Bu yanlış bir yaklaşım. Bende eski CHP’liyim. CHP’ye kırk yıl hizmet ettim. Benim CHP’nin tabanıyla bir sıkıntım yok. Yukarıdakileriyle sıkıntım var” dedi. Sonrasında İnce CHP’li seçmenle kucaklaşarak Aşağı (Şadırvan) Camide Cuma Namazını kıldı.

“Her üye 5 üye yapsın”

Cuma namazını da Bartın’da Şadırvan Camii’nde kılan İnce, daha sonra Partisi’nin İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek Memleket Partisi’ne katılan yeni üyelere rozetlerini taktı. İnce, her üyeden 5 yeni üye yapmasını istedi.

“Erdoğan sebep, zam sonuç”

Parti binasında bir basın açıklaması yaparak bu kez hem muhalefeti hem de iktidarı hedefine alan Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, çok sert açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler kim varsa hepsini televizyonlarda tartışmaya davet eden İnce, toplumun gerçek sorunlarını unuttuğuna işaret eden İnce, şöyle konuştu:

“Kış geliyor kapıda. Yakında soğuklar başlar, kazakları çıkaracağız, doğalgaz faturalarını nasıl ödeyeceğiz diye bunu herkes kara kara düşünüyor. Üniversiteler açıldı, öğrenciler yurt bulamıyor. Çocuklar sokakta kaldılar büyük bir problem. Tarımda çiftçiler 2022 yılı bitmek üzere hala 2022’nin destekleri belli değil. Yıl bitiyor desteğin miktarı belli değil. Mazot rekora koşuyor 3 günde 4 liranın üzerinde zamlandı. Yani Erdoğan sebep, zam sonuç.

Enflasyon yüzde 83’lere filan kimsenin inandığı yok. Süt inekleri kesiliyor daha büyük problemler kapıda. Yakında peynirde yoğurtta sütte ciddi sorunlar yaşayacağız. Dünyada nükleer savaş tehlikesi var. Rusya ne yapacak, Avrupa Birliği alarm veriyor, Ukrayna başka bir tarafta yani tepeden tırnağa problemler içerisindeyiz. Isınmaktan geçinmeye küresel ölçekli bir savaşa korkunç bir tehlike içerisindeyken ve 20 yıllık bir iktidar varken dolar 19 lira yaklaşıyor, yıpranmış yorgun, beceremeyen bir iktidar var tam bunları konuşacağız bir anda muhalefet partisinin genel başkanı çıkıyor  baş örtüsü için diyor kanun çıkaracağız. Neymiş seçime yakın Erdoğan bunu gündeme getirecekmiş. Bak kaybedersem tekrar baş örtüsünü çıkartırlar size diyecekmiş. Onun elinden bu silahı almış peki sonra ne oldu? Erdoğan da meydan okudu. ‘Hadi gel buyur’ dedi. ‘Yasa yetmez anayasa ile yapalım’ Sen bunu tahmin edemiyor musun? Bak arkasından ne getirecek söyleyeyim sana. Laikliği çıkaralım diyecek devrim kanunlarını çıkaralım diyecek. Onları da kabul edersen türban takmak zorunlu olsun diyecek. Bu sefer bunu getirecek. Ortada böyle bir sorun yok. Çözülmüş. Geçmişte sıkıntılar yaşanmış anladık. Ama bugün çözülmüş bir sorun bu. Toplum kabul etmiş. Takan, takmayan birbirini kabul etmiş artık. Kimsenin zorladığı bir şey yok.

Doları konuşacağı yerde, mazotu konuşacağı yerde, raftaki domatesi konuşacağı yerde, süt içemeyen çocukları konuşacağı yerde, kahvaltı yapmadan üniversiteye giden üniversite öğrencilerini konuşacağı halde, yurt bulamayan öğrencileri konuşacağı yerde bir anda başörtüsü… Toplum ne yazık ki gerçek sorunları unuttu.

“Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ın destekçisidir”

Bir kısmınızın bana çok kızacağını biliyorum. Ama bunu söylemeye mecburum. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun destekçisidir. Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ın destekçisidir. Kılıçdaroğlu partide sıkıştığı zaman ya bir fezleke gönderirler, ya önüne bir mermi koyarlar ya da yumruk atarlar. Bir şey olur. Hemen parti tabanı ayağa kalkar Genel Başkanımıza dokundurtmayız sanki hapse atacaklar gibi. Kıs kıs gülerle öbür taraftan. Orada tutmak için uğraşıyorlar Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ı orada tutmak için uğraşıyor.

Ya adam bitmiş zaten okeye dönüyor görmüyor musun? Dolar 20 liraya yaklaşmış mazot 30 liraya yaklaşmış millet geçinemiyor yurt yok bunları konuşacağın yerde en iyi bildiği alana türban konusuna başörtüsü konusuna dalıyorsun.

Sessiz kalarak Cumhurbaşkanı adayı olunmaz

Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürüyorsun bak şimdi başımıza neler gelecek gör. Laiklik ilkesini çıkaralım diyecek ne diyeceksin anayasa değişikliğinde. Bu danışıklı dövüşten bıktım ben arkadaşlar. Bu bir ittifaktır. Hamidiye-Dersim ittifakıdır. Cumhuriyetin kurucu değerleriyle dalga geçmektir. Onların altını oymaktır. Laikliği yok etmektir. İkisi de dedesinden yalan yanlış duydukları bilgilerle Atatürk’e, Cumhuriyete kafalarının arka tarafında bir kin var.

Bize böyle bir ittifak gerekmez. Bize Kamer Genç gibi Dersim değil Tunceli diyen Atatürk’e gidip Fatiha okuyan muhafazakarların ittifakı lazım. Atatürk, Cumhuriyet düşmanı değil. Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler kim varsa hepsini televizyonlarda tartışmaya davet ediyorum. Hangi televizyon olursa olsun ben geleceğim. Millet, adayları karşılıklı tartışırken görmelidir. F 16, F 35 S 400 adalar, ekonomi, Kürt sorunu, tarım, sağlık eğitim bun konularda konuşmak lazım. Sessiz kalarak Cumhurbaşkanı adayı olunmaz. Seçilebilirsin ama bu sorunlar karşına çıkacak. İyisi mi millet de baştan öğrensin. Hangi kanal beni çağırırsa ben hazırım.”

Muharrem İnce parti binası ziyaretinin ardından Hükümet caddesi, Galla Pazarı, Ulus Durağı ve Hendekyanı Caddesi esnaflarını ziyaret etti. Vatandaşlarla da sohbet eden İnce ardından Amasra ilçesine hareket etti.

İNCEDEN İTTİFAK SÖYLEMLERİNE NET CEVAP
İNCEDEN İTTİFAK SÖYLEMLERİNE NET CEVAP
İNCEDEN İTTİFAK SÖYLEMLERİNE NET CEVAP
İNCEDEN İTTİFAK SÖYLEMLERİNE NET CEVAP
İNCEDEN İTTİFAK SÖYLEMLERİNE NET CEVAP
İNCEDEN İTTİFAK SÖYLEMLERİNE NET CEVAP
İNCEDEN İTTİFAK SÖYLEMLERİNE NET CEVAP
İNCEDEN İTTİFAK SÖYLEMLERİNE NET CEVAP
İNCEDEN İTTİFAK SÖYLEMLERİNE NET CEVAP