İİBF İşletme'de saha ziyaretleri tamam

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümüne 'Sürekli İyileştirme' ve 'Kalite' hedefleri doğrultusunda akreditasyon saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

İİBF İşletme'de saha ziyaretleri tamam

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) kalite kültürünü geliştirmek ve tabana yaymak hedefiyle yapılan çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. Bu kapsamda kalite süreçlerinin önemli bir aşaması olan ‘program akreditasyonu’ doğrultusunda son olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümüne, Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından görevlendirilen bağımsız dış değerlendirme takımı ziyaretini gerçekleştirdi.

Lisans programlarının gelişiminin teşvik edilmesi, sürekli iyileştirilmesi, eğitim-öğretim kalitesinin güvence altına alınması amacıyla değerlendirme ve akreditasyon faaliyetlerini gerçekleştiren kurum yerinde incelemelerde bulundu.

Başkanlığını Doç. Dr. Esra Aydın Göktepe’nin yaptığı, değerlendirme takımında Doç. Dr. Ceyhan Çiğdemoğlu, Doç. Dr. Yunus Kılıç, Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ulusoy, Dr. Öğr. Üyesi Murat Genç ile değerlendirici öğrenci Mustafa Türkan yer aldı. İşletme programıyla ilgili standartlara ilişkin kanıt dosyaları inceleyen STAR değerlendirme takımı, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Şaban Esen başta olmak üzere; program bölüm başkanları, akademik personelleri, öğrenci temsilcileri ve mezunları ile görüşmeler gerçekleştirilerek bir araya gelindi.

BARÜ’de “Sürekli Öğrenme” ve “Sürekli İyileştirme” anlayışının bir kurum kültürü olduğunu belirterek daha iyiye ulaşma gayretiyle çalışmalar yapıldığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, hedeflerinin kalite kültürünün içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak sürekli iyileştirme anlayışıyla kalite süreçlerine büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar Üniversitemizde 4 fakültede 12 program akredite oldu. Birçok programımızda hâlihazırda akredite olma sürecinin içerisinde yer alıyor. Eğitim-öğretim, araştırma, toplumsal katkı, yönetim ve kalite güvencesi alanlarında yaptığımız çalışmalarımızla tüm programlarımızın akreditasyon konusundaki çalışmalarını destekliyor ve teşvik ediyoruz. Bu vesileyle kalite eksenli yolcuğumuzda çalışmaları dolayısıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Şaban Esen ile emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca saha ziyaretleri ve yakın ilgileri dolayısıyla STAR Değerlendirme Takımına da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.