Horhor Deresi temizleniyor

20 Haziran'daki sağanak yağışlarda taşarak Amasra'da yaka seline neden olan Horhor Deresi ile Şenyurt ve Kalaycı köylerindeki derelerde temizlik çalışmalarına başlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) 233. Şube Müdürlüğünce Çakrazşeyhler ve Çakrazova köylerinde gerçekleştirilen çalışmalar ise tamamlandı.

Horhor Deresi temizleniyor

20 Haziran’daki sağanak yağışlarda Amasra İlçesi etkilenmiş ve ilçedeki Horhor Deresinin taşması sonucu dere kenarlarındaki alanlarda yaka seli yaşanmıştı. Aynı şekilde Amasra Tünelinin de etkilendiği su baskınları sonrası ilçede Amasra Belediyesi başta olmak üzere kurumların işbirliğiyle temizlik çalışmaları yapılmıştı. Kurban Bayramı öncesi yaşanan yaka selinin izleri 24 saat gibi kısa bir sürede ilçe merkezinden silinirken Amasra bayram öncesi yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine hazırlanmıştı.

Horhor Deresi temizliği devam ediyor

Yaka selinin yaşanmasına neden olan Horhor Deresinde Devlet Su İşleri (DSİ) 233. Şube Müdürlüğünce temizlik çalışmaları başlatıldı. Şenyurt ve Kalaycı Köylerindeki derelerde de temizlik çalışması yapan DSİ ekipleri Çakrazşeyhler ve Çakrazova köylerinde taşkından etkilenen köprü altı kısımlarında; taş, tahkimat ve dere temizliği çalışmalarını da tamamladı.

Atatürk stadındaki çalışmaları inceledi

Amasra’da b u çalışmalar yürütülürken Bartın Valisi Nurtaç Arslan bir taraftan da Bartın şehir merkezindeki çalışmaları yerinde inceledi. Geçen futbol sezonu sonu Atatürk Stadyumunda başlayan yenileme çalışmaları yerinde inceleyen Vali Arslan, statta yürütülen saha zemini değişimi, bin 750 kişilik portatif çelik tribün ve atletizm tartan pisti yapım işlerinin son durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.