Hazırlama programı başvuruları başladı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Bartın, Zonguldak ve Karabük'teki girişimci yatırımcılar için Girişimci Yatırımcıya Hazırlama Programı ön başvurularının başladığını açıkladı. Programdan faydalanmak isteyen yatırımcılar, 3 Nisan'a kadar başvuruda bulunabilecek. Ayrıntılı bilgi ise www.bakka.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Hazırlama programı başvuruları başladı

GİRİŞİMCİ YATIRIMCILAR DİKKAT!

Muhammet Civan

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Bartın, Zonguldak ve Karabük’teki girişimci yatırımcılar için Girişimci Yatırımcıya Hazırlama Programı ön başvurularının başladığını açıkladı. Programdan faydalanmak isteyen yatırımcılar, 3 Nisan’a kadar başvurularını yapabileceğini belirten BAKKA, programla ilgili şu bilgileri verdi:

“Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından TR81 Düzey 2 Bölgesinde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla girişim mentorluğu, girişimci eğitimleri ve girişimlerin finansmana erişimine yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda 2022 yılında Mentorluk Kariyerim Eğitim Serisi (girişim mentoru yetiştirme programı) yürütülmüştür. Temel ve ileri düzey eğitimlerinde yapılan ölçme değerlendirme sınavlarını ve performans değerlendirmelerini başarıyla tamamlayan mentor adayları ile bölgede nitelikli mentor havuzu oluşturulmuştur.

2023 yılında ise Girişimcileri Yatırımcıya Hazırlama Programı kapsamında bölgede yatırım yapmayı düşünen teknoloji odaklı girişimcilere/girişimci adaylarına kapasite gelişimi ve yatırıma erişimi kolaylaştırmak için ihtiyaç duydukları uygulamalı eğitimlerin ve mentorluğun ücretsiz olarak verilmesi planlanmaktadır. Programda Genç İstihdam Teması kapsamında 19-34 yaş arası genç girişimci adayları önceliklendirilecektir. Eğitim ve mentorluk sürecini başarıyla tamamlayan girişimcilere kitle fonlama platformları ile melek yatırımcı ağları gibi alanlarda etkili yatırımcı sunumlarının hazırlanması ve yatırım turuna çıkması organize edilmesi, girişim finansmanı programlarına başvurularında teknik yardım verilmesi planlanmaktadır.

Programa katılacak girişimcileri/girişimci adaylarını ve ihtiyaç duyulan eğitimleri belirlemeye yönelik yapılacak çevrim içi anket ile ön başvurular alınacaktır. Aşağıda bağlantı adresi verilen anket 3 Nisan 2023 tarihine kadar erişime açık olacaktır. Eğitimlerin Mayıs ayı içerisinde çevrim içi başlaması planlanmaktadır. Program hakkında detaylı bilgi almak için [email protected] mail adresi üzerinden Sürdürülebilir Kalkınma Birimi personeli ile iletişim kurabilirsiniz.”