GÜZELCEHİSAR, 'TATİL KÖYÜ' OLUYOR!

80 milyon yıllık lav sütunlarına sahip Güzelcehisar'ı turizme kazandırmak amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 'Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor Projesi'nde sona gelindi. Yaklaşık 3 Milyon 69 Bin 993 TL'ye mal olacağı düşünülen projenin yüzde 99'u tamamlanmış durumda. Proje kapsamında Güzelcehisar'da 68 evin ve eski okul binasının dış cepheleriyle birlikte onarımı gerçekleştiriliyor. Eski okul binası, gastronomi merkezi olarak planlanırken merkez bittiğinde yöresel yemekler, yerli ve yabancı turistlerin satışına sunulacak.

GÜZELCEHİSAR, 'TATİL KÖYÜ' OLUYOR!

80 milyon yıllık lav sütunlarına sahip Güzelcehisar’ı turizme kazandırmak amacıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)  ve İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor Projesi”nde sona gelirken projenin paydaşları projeyi Bartın’daki gazetecilere tanıttı. Tanıtım toplantısında Kültür ve Turizm İl Müdürü Handan Karakoç, Bartın Vali Yardımcısı Kadir Perçi, İl Özel İdaresi Proje Müdürü Emine Ekmekci ve projenin kontrolünü gerçekleştiren İnşaat Yüksek Mühendis Emir Ali Dadaylı yer aldı.

Karakoç: “Güzelcehisar köyümüzü turizme kazandırmak”

Projeyle Güzelcehisar’daki ev  ve pansiyonların mantolaması ve giydirmesi yapılarak turizme kazandırılması hedeflendiğini ifade eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Handan Karakoç,“Valimizin talimatlarıyla 2020 BAKKA destekli Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını güçlendiriyor projesi ile Güzelcehisar’daki ev  ve pansiyonların mantolaması ve giydirmesi yapılarak turizme kazandırılması hedeflendi. Projenin sonuna gelinirken Şubat ayında teslimi yapılacak. Bugün de burada projemizi sizlere tanıtmak adına toplandık. Hedef Güzelcehisar köyümüzü turizme kazandırmak. Lav sütunlarıyla köyümüzün pansiyonculuğu ile yerel ve özel bir iklimin olması sebebiyle meyve ve sebzeleriyle her yönü ile köyümüzü tanıtmak istiyoruz. Bunun dışında emeği geçen İl Özel İdaresi proje sahibi, BAKKA proje iştirakçisi ile birlikte bizler de Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak tanıtımına destek vererek köyümüzü tanıtmak istiyoruz” dedi.

Hedef alternatif turizm alt yapısını geliştirmek

Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor Projesiyle Bartın turizmini deniz etkisinden çıkarak daha önce yapılan yürüyüş platformuyla ön plana çıkartılan doğa turizm potansiyeline ek olarak gastronomi turizmi de bölgede geliştirilerek turizm çeşitlendirilmesi amaçlanıyor.  Projeyle Batı Karadeniz Bölgesinin yöresel, geleneksel ve özgün mimari dokusu göz önünde bulundurularak tarihi, doğal ve kültürel potansiyele sahip Bartın’ın alternatif turizm altyapısının gelişmesine katkı sağlamak hedefleniyor. Aynı zamanda 80 milyon yıl önce oluşmuş lav sütunlarıyla turizm potansiyeli yüksek olan Güzelcehisar Köyünün turizm çeşitliliğini ve ağını genişletmek isteniyor.

Güzelcehisar bir turizm merkezi haline gelecek

Proje kapsamında Güzelcehisar’da 68 binanın dış cepheleri Bartın geleneksel mimarisine uygun şekilde kaplanarak görünümde teklilik sağlanacak. Bu durum köyün görsel etkinliğine katkı sağlayacak. Ayrıca köyde kullanılmayan okul binası onarılarak gastronomi merkezi olarak kullanılmak amacıyla düzenlenecek. Bu merkezde gerek köy hakli gerekse köye gelecek olan ziyaretçiler, yöreye özgü lezzetlerin yapımını öğrenebilecek. Köy halkı ev pansiyonculuğuna yönlendirilerek turizm ekonomisinden pay almaları sağlanacak.

Güzelcehisar’ın deyim yerindeyse bir tatil köyü olmasını sağlayacak projenin şubat ayı gibi tamamlanması planlanıyor.

 

 

 

GÜZELCEHİSAR, 'TATİL KÖYÜ' OLUYOR!
GÜZELCEHİSAR, 'TATİL KÖYÜ' OLUYOR!
GÜZELCEHİSAR, 'TATİL KÖYÜ' OLUYOR!
GÜZELCEHİSAR, 'TATİL KÖYÜ' OLUYOR!
GÜZELCEHİSAR, 'TATİL KÖYÜ' OLUYOR!
GÜZELCEHİSAR, 'TATİL KÖYÜ' OLUYOR!