Güner, Öğretmenler Gününü kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Güner, Öğretmenler Gününü kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı. Vali Güner mesajında şunları söyledi:

 

“Eğitim ve öğretim, çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen, toplumu yücelterek insanlığa yön veren önemli bir süreçtir. Hızlı gelişen bilgi ve teknoloji dünyasına ayak uydurarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi, geleceğe aktarılması, eğitim fonksiyonlarının yerine getirilmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, eğitimin anahtarı konumundaki öğretmenlerimizin gayretlerine bağlıdır. İnsanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olan öğretmenlik; özveri, sabır ve hoşgörü temelleri üzerinde yükselen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın olan bir gönül işidir. Sorumluluğu büyük ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahip öğretmenlerimiz sadece öğrencilerimize değil bu ülkenin geleceğine de şekil vermektedir.

“Çocuklarımız, öğretmenlerin ellerinde şekillenecektir”

2023 hedeflerimize bizleri taşıyacak olan gücümüz, tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş, dinamik, üretken, bilgi ve sorumluluk sahibi nesillerdir. Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız, öğretmenlerin ellerinde şekillenecektir.  Öğretmenlerimizin de bu büyük sorumluluğun bilincinde olarak, üstün bir vazife şuuruyla sevgiyi temel alarak, ülkemizin yararını gözeterek görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar; emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu günler diler, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”