Güner'den 'Rehabilitasyon merkezinde işkence' iddialarıyla ilgili açıklama

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Bartın'daki gazetecilerle bir araya gelen Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın'da özel bir rehabilitasyon merkezinde hastalara kötü muamele, işkence ve bir hastanın da işkence sonucu öldüğü iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu. Olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Güner, yapılan operasyon sonucunda mahkemeye çıkan 4 kişinin tutuklandığını doğruladı. Şuanda rehabilitasyon merkezinin yönetimini Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü üstlendiğini belirten Güner, müdür ve diğer görevlilerin de uzaklaştırıldığını kaydetti.

Güner'den 'Rehabilitasyon merkezinde işkence' iddialarıyla ilgili açıklama

Bartın Valisi Sinan Güner, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Bartın’daki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. İnkumu’nda İl Özel İdare Tesislerindeki kahvaltıda Vali Güner, gazetecilerin sorusu üzerine Bartın’da özel bir rehabilitasyon merkezinde hastalara kötü muamele, işkence ve  bir hastanın da işkence sonucu öldüğü iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu. Olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Güner, yapılan operasyon sonucunda mahkemeye çıkan 4 kişinin tutuklandığını doğruladı. Güner, “Bu konuda harekete geçen ilk başta valilik oldu. Bir insana eziyet edilmesi adli bir suç. Bu nedenle bu olayda adli bir olay. Bu konuyu Cumhuriyet Savcılığımızla birlikte başından beri takip ettik, izledik ve delilleri topladık. Sonrasında bir operasyon gerçekleştirildi. Tutuklamalar doğrudur. Tabi artık konu adli bir olay olduğu için çok fazla bir şey söylememiz bir anlamı yoktur” dedi.

“Müdür ve diğer görevlileri  uzaklaştırıldı”

Şuanda rehabilitasyon merkezinin yönetimini Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü üstlendiğini belirten Güner, “Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığından da müfettiş istedik. Şu anda oranın yönetimini Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü üstlendi. Müdür ve diğer görevlileri  uzaklaştırıldı. Şimdi kamu gibi oldu, yani kayyum ataması ama faaliyeti devam ediyor. Soruşturma da devam ediyor” ifadelerinde bulundu.