Güner'den güneşli hafta sonu alış verişi

Bartın'da hafta sonu güneşli hava etkili olurken bunu fırsat bilen Bartın Valisi Sinan Güner, şehir merkezinde Hükümet Caddesindeki esnaflardan hem alış veriş yaptı hem de esnaf ile vatandaşlarla sohbet etti.

Güner'den güneşli hafta sonu alış verişi

Bartın’da hafta sonu güneşli hava etkili olurken bunu fırsat bilen Bartın Valisi Sinan Güner, şehir merkezinde Hükümet Caddesindeki esnaflardan hem alış veriş yaptı hem de esnaf ile vatandaşlarla sohbet etti. Hafta sonu alışverişinde Vali Güner’e İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz da eşlik etti. Cadde üstündeki satıcılardan simit ve kavrulmuş kestane alan Sinan Güner, öğle namazını da Arap Camide kıldı.

Asma ve Kore gazisiyle çay sohbeti

Namaz çıkışı Bartın’ın bilinen simalarından Araştırmacı Yazar Çetin Asma ile karşılan Güner, Asma’yla bir süre çay sohbeti yaptı. Sohbete civarda olan Kore gazisi de katılırken Sinan Güner, sohbet sonrası hem cadde esnafını gezerek esnafla sohbet etti hem de alışveriş yaptı.

“Çok güzel bir gündü”

Bu anları somsal medyadan da paylaşan Sinan Güner, paylaşımına “Güneşli pazar günü, İl Emniyet Müdürümüz Şakir Beyle Hükümet Caddesinde kestane ve simidimizi aldıktan sonra öğle namazını kıldığımız Arap Camisinin imamı ve camide karşılaştığımız Çetin Asma ile çay sohbetimize Kore Gazisi amcamız da katıldı. Bartın’ın tarihi ve kültürel yapısını konuştuğumuz sohbete Gazi amcamız askerlik anılarıyla ayrı bir renk kattı. Çay sohbetinden sonra cadde ve civar sokaklarda esnaf ziyareti ve alış veriş yaptık. Çok güzel bir gündü” notunu düştü.

Güner emniyet kemeri uygulamasına katıldı

Sinan Güner ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın trafik güvenliğine dair “Bi Hareketine Bakar Hayat” temalı kampanyası kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen emniyet kemeri uygulamasına da katıldı. Tuzcular mevkiinde bulunan polis kontrol noktasında yapılan uygulamada Sinan Güner, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ersin Aslan ve kolluk personeli yer aldı. Uygulama sırasında araç şoförlerine emniyet kemeri kullanımının kazalarda can kaybını yüzde 45, ağır yaralanma riskini ise yüzde 60 oranında azalttığı konusunda bilgiler verilerek çeşitli hediyeler dağıtıldı.