Gölbucaklı'dan 'Kura' tepkisi!

Geçtiğimiz gün il genelindeki 160 okulda görevlendirilecek 220 kişi için yapılan kuru çekiminde yaşanan eksiklikleri anlatan Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı 'İnsanların umutlarıyla oynuyorsunuz' diyerek tepki gösterdi.

Gölbucaklı'dan 'Kura' tepkisi!

Kurada yedek listenin çekilmediğini vurgulayan Gölbucaklı, kura çekiminden sonra da elenen isimlerinin olduğunu kamuoyuyla paylaştı. Bu elenen isimlerin yerine kimlerin alınacağını soran Gölbucaklı, “Kura niçin 9 aylık değil de 4,5 aylık. İkinci öğretim yılında işe kimleri almayı düşünüyorsunuz? İstihdam sayısını yüksek göstermek için mi böyle yapıyorsunuz?” diyerek, yetkilerden biran önce cevap beklediklerini ifade etti.   Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, geçtiğimiz gün Bartın’da Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında il genelindeki 160 okulda görevlendirilecek 220 kişi için yapılan kuru çekimiyle ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurada yedek listesinin çekilmemesine tepki gösteren Gölbucaklı, kurada elenen isimlerinin yerine ise kimlerin alınacağını sordu. En kısa sürede yetkilerden cevap beklenildiğini ifade eden Gölbucaklı, açıklamasında şunları söyledi: “İş - Kur Toplum Yararına Programı kapsamında Bartın genelinde alınacak personellerin kurası tamamlandı. Birçok insana 4 buçuk aylık bile olsa istihdam alanı yaratan bu ilan ile Bartın genelinde bin 324 kişi başvuruda bulundu. Birçok medya kuruluşu kurayı canlı yayınlarken, yayınları takip eden binlerce kişi kuraya katılan isimlerin listelerden kesilerek katlanması işine de şahitlik etmiş oldu. Yaklaşık 2 saat süren kura sonucunda, TYP kapsamında işe girecekler belirlendi.. Fakat sabah saatlerinden itibaren bizimle sosyal medya aracılığıyla iletişime geçen vatandaşların kafasında tek bir soru işareti vardı; Yapılan kurada neden yedek isimler çekilmedi? Bu soru bizlerinde kafasını karıştırırken, yine yakınlarımızdan kurada adı çıkan biri şöyle bir geri dönüş yaptı bu sabah; “Gerekli evraklarımı toparladım, Milli Eğitim Müdürlüğüne götürdüm. Fakat geçen ay yaptığı mesailerden dolayı eşimin maaşı, başvuru şartında yazan 8 bin 250 liralı 53 kuruş sınırının 40 lira üzerinde olduğu için elendiğimi söylediler. 
Şimdi burada bir soru işareti daha oluşuyor kafalarda, net hane gelirinin 8 bin 250 lira 53 kuruşun altında olması şartı, mesaileri de kapsıyor muydu? Ya da bu elenen kişinin yerine kim alınacak? Yedek kura
çekilmediyse eğer okula yerleştirilecek kişi başvuru listesinden mi, ya da başvuru 
yapmayan biri mi olacak?Kurada yedek isimler çekilmediğinde akıllara, başvuru yapan kişilerin ancak şartları yerine getirebildiklerinde başvuruyutamamlayabildikleri için yedek isimlerin çekilmediği düşüncesi gelmişti. Fakat Kurada bu ismi çıkan kişilerinde elendiğini öğrenince, bizlere de sormak düşüyor; Kurada elenenlerin yerini kimler alacak? Kura niçin 9 aylık değil de 4,5 aylık. İkinci öğretim yılında işe kimleri almayı düşünüyorsunuz? İstihdam sayısını yüksek göstermek için mi böyle yapıyorsunuz? Bu tür geçici çözümlerle insanların umutlarıyla oynuyorsunuz. Bu konu ile ilgili yetkililerden bir açıklama beklenmektedir.”
Haber Merkezi