GÖLBUCAKLI'DAN İKTİDARA ENFLASYON TEPKİSİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan eylül ayı enflasyon rakamları üzerinden AK Parti iktidarını eleştiren Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, 'Peki siz Saray olarak, Bakanlar Kurulu olarak, iktidar olarak, iktidar milletvekilleri olarak ve hatta TÜİK yetkilileri olarak bu rakamların gerçekliğine inanıyor musunuz? Bu enflasyon hesaplanırken gaz lambası fitili ve pinpon topu ile mi hesaplanıyor… Vatandaşın cebindeki enflasyon yüzde 50'leri geçmiş siz hala uyduruk rakamlarla vatandaşı kandırdığınızı mı sanıyorsunuz?' dedi.

GÖLBUCAKLI'DAN İKTİDARA ENFLASYON TEPKİSİ

Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan eylül ayı enflasyon rakamları üzerinden AK Parti iktidarını eleştirdi. TÜİK’in açıkladığı rakamların yalan ve yanlış olduğunu halkın bildiğini kaydeden Başkan Gölbucaklı  “Hepimizin bildiği gibi Türkiye çok uzun bir süredir ekonomik çöküntü içindedir. Maalesef bu ekonomik çöküntü tüm halkımızın da belini bükmüştür. Her ne kadar açıklanan rakamlar bizlere halimizi tozpembe gösterse de, sokaktaki enflasyon ve mutfaklarımızda yanan ateş bizlere bunun böyle olmadığını göstermektedir.   Her ay TÜİK tarafından enflasyon rakamları bir şekilde açıklanmaktadır. Bu rakamları neye göre ve kime göre bulduklarını da açıklarsa halkımızda ona göre yaşamlarına devam ederler. Maalesef açıklanan bu rakamların yalan ve yanlış olduğunu kendileri de dahil olmak üzere tüm halkımız bilmektedir. Kağıt üzerindeki enflasyonu düşük göstererek bizleri kandırdıkların sananların, çarşı, pazardan haberleri var mı?” dedi.

“Vatandaşın cebindeki enflasyon yüzde 50’leri geçmiş”

TÜİK yetkililerine rakamların gerçekliğine inanıp inanmadıklarını soran Gölbucaklı “TÜİK’ in açıkladığı Tüketici Fiyat Esneksi Eylül 2021 rakamlarına göre; TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 13,04, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,58 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 16,42 artış gerçekleşti. Açıklanan rakamlar bunlar. Peki siz Saray olarak, Bakanlar Kurulu olarak, iktidar olarak, iktidar Milletvekilleri olarak ve hatta TÜİK yetkilileri olarak bu rakamların gerçekliğine inanıyor musunuz? Bu enflasyon hesaplanırken gaz lambası fitili ve pinpon topu ile mi hesaplanıyor… Vatandaşın cebindeki enflasyon yüzde 50’leri geçmiş siz hala uyduruk rakamlarla vatandaşı kandırdığınızı mı sanıyorsunuz?  Seçimlerde vatandaş sizlere bunun hesabını verecektir mutlaka” şeklinde konuştu.

“Kasada para kalmadı”

Önce iktidarın tasarrufa gitmesi gerektiğini belirten Gölbucaklı “Açıkladığınız bu enflasyon rakamları üzerinden işçinin, memurun ve emeklinin maaşlarını tespit etmektesiniz. Açlık rakamlarının altında asgari ücret verilmekte, emekliye yüzde 3- yüzde  5 zam verilmekte memura sende öl denilmektedir. Çünkü kasada para kalmadı, yandaş müteahhitlere peşkeş çekilen otoyollar, tüneller, köprüler vatandaşın aldığı 3 kuruş gelirini de sömürmektedir. İtibardan tasarruf olmaz, lokmalarınızı küçültün diyeceğinize, 8-10 uçak alacağınıza, her bürokratın altına son model milyonlar değerinde araç alacağınıza, har vurup harman savuracağınıza önce tasarrufa iktidar olarak sizler gitmelisiniz. Bunları yaparken tüyü bitmemiş yetimin hakkını da yediğinizden haberiniz vardır sanırım” ifadelerinde bulundu.

“Sizleri bu millet ilk seçimde sandığa gömecektir”

İlk seçimlerde iktidarın sandığa gömüleceğini vurgulayan Hacı Gölbucaklı “Sizleri bu millet Allah’a havale edecek ve ilk seçimde sandığa gömecektir. Bıçak kemiğe dayandı, sokaktan ekmeğini çıkaranlara da herkese dediğiniz gibi terörist dediniz ya, işte bu sokaktaki emekçiler, traktörüne, evine, tarlasına haciz getirdiğiniz çiftçiler, asgari ücretle yaşam mücadelesi veren işçiler, 3-5 yerden maaş alanların hesabını da soracaktır sizlere” dedi.