Gölbucaklı'dan Belediyeye 'Trafik' çıkışı

Bartın'da yaklaşık 2 haftadır Bartın Belediyesince yapılan asfalt çalışmalarından dolayı trafik sorunu yaşandığını ifade eden Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, 'Trafik tam bir keşmekeş ve içinden çıkılamaz durumdadır. Buradan Bartın Belediyesine sesleniyorum, Yeter artık, insanların aklı ile alay etmenizin anlamı yok! Bizlerin paraları birilerine peşkeş mi çekiliyor? Veya daha önce peşkeş mi çekildi? Nedir bu taş beton sevdanız, Mevcut iktidar da aynısını yapıyor, sizlerde onları örnek mi alıyorsunuz?' dedi.

Gölbucaklı'dan Belediyeye 'Trafik' çıkışı

Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Bartın’ın yıllardır gündemde olan trafik sorunun yaklaşık 2 haftadan beri içinden çıkılamaz hale geldiğini söyledi. şehir merkezindeki trafiğin tam bir keşmekeşe dönüştüğünü ifade eden Başkan Gölbucklı, bunun sebebi olarak ise Bartın Belediyesince yapılan asfalt çalışmalarını gösterdi. Trafik sorunun yıllardır gündeme getirdiği konulardan biri olduğunu kaydeden Hacı Gölbucaklı şöyle konuştu:

“Değerli hemşerilerim, memleketimiz Bartın, Karadeniz’ in incisi olan turizm ve tarihi ile ön plana çıkan şirin ve küçük bir vilayettir. Küçük olmasına rağmen sorunları çok büyük olan ve bu soranların hala çözülemediğini görmek tüm halkımızı ve bizleri üzmektedir.   Mesela bir hafta, on günden beri Bartın’ da ki trafik sorunu. Yıllardır gündeme getirdiğim konuların başında gelen Bartın merkez de ki trafik sorunu hala çözülmüş değildir. Hatta gün geçtikçe de keşmekeş içine girmektedir. Nedir bu durum anlam veremiyoruz.

“Sadece söküyoruz, döşüyoruz”

Şu aralar bir yol yapımı başlattılar. Antik taşları söküp yerine asfalt çalışması yapılmaktadır. Zamanında bu çalışmalar niye yapılmadı? Bizlerin paraları çarçur edilmektedir. Önce taş döşeniyor, üzerine asfalt altılıyor, olmadı bir daha sökülüyor, tekrar zemine taş döşeniyor, olmadı bir daha sökülüyor, tekrar asfalt dökülüyor. Zamanında kilitli taş döşenen mahalle yollarımızın üzerine asfalt döküldüğünü de gördük. Bunu elbet bir açıklaması olmalıdır sanıyorum. Ama bu konuda hiçbir yetkili de açıklamada bulunmuyor. Sadece söküyoruz, döşüyoruz.

“Kimse bizlerin fikirlerini gündeme almıyor”

Devletin bile ekonomik sıkıntıda olduğu şu dönemdi, tasarruf tedbirleri uygulanması gerekirken, bu kadar masrafın yapılması hiç de akıl karı değil. Koskoca bir yaz mevsimi geçirdik, bu süreç içerisinde yazın insanlar Amasra ve İnkum da iken, öğrenci servisleri devreye girmemiş iken, yani Bartın trafiği daha rahat iken bu yol çalışmaları niçin yapılmadı? Bir buçuk senedir pandemi yasakları varken ve sokaklar boş iken bu çalışmalar yapılması gerekiyordu.  Benim yıllardır savunduğum konu Bartın trafiğinin düzenlenmesi konusunda. Aslında Bartın trafiği çözülebilir. Ama maalesef kimse bizlerin fikirlerini gündeme almıyor ve sormuyorlar bile.

“Trafik tam bir keşmekeş ve içinden çıkılamaz durumda”

Günlerdir yazıktır, Yukarı Çarşıdan Pazar yerine 40 dakikada ulaşılabiliyor. Trafik tam bir keşmekeş ve içinden çıkılamaz durumdadır. Buradan Bartın Belediyesine sesleniyorum, Yeter artık, insanların aklı ile alay etmenizin anlamı yok! Bizlerin paraları birilerine peşkeş mi çekiliyor? Veya daha önce peşkeş mi çekildi? Nedir bu taş beton sevdanız, Mevcut iktidar da aynısını yapıyor, sizlerde onları örnek mi alıyorsunuz?   Sökülen taşların akıbeti nedir, nerelere götürüldüğü ve nerelerde kullanılacağı, daha önce bizlere olan maliyeti, şimdi yapılan asfalt çalışmasının maliyeti konusunda da sorumlulardan bir açıklama beklenmektedir.”