Gölbucaklı: '3 E sonunuz olacak!'

Son dönemde yaşan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon üzerinden AK Parti Hükümetini eleştiren Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, 'EYT, elektrik, ekonomi… Bu '3E' sizin sonunuz olacaktır. Bu iktidar derhal gidecek, bu liyakatsız düzenin ve kötü giden ekonominin çözümü 'MAVİ: Memleket, adalet, vicdan, iş' sloganı ile yola Memleket Partisi'dir.' dedi. Başkan Gölbucaklı ayrıca AK Parti'ye Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'le TÜİK Başkanının neden görevden alındığını sordu.

Gölbucaklı: '3 E sonunuz olacak!'

Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, son dönemde yaşan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon üzerinden AK Parti Hükümetini eleştirdi. emekliye ve asgari ücrete yapılan zamların daha cebe girmeden eriyip gittiğini ifade eden Başkan Gölbucaklı “Türkiye’nin içinde bulunduğu malum ekonomik şartlardan dolayı büyük bir kriz yaşamaktayız. Son dönemlerde dövizin aşırı yükselmesi, buna bağlı olarak tüm akaryakıt ürünlerine yapılan zamlar, elektrik ve doğal gaz fiyatlarının aşırı yükselmesi zaten üç kuruş alan halkımızın daha da belini bükmüştür. Emekliye yapılan enflasyonun altındaki zamlar, asgari ücretliye yapılan açlık sınırının altındaki zamlar bile daha ceplerine girmeden eriyip gitmiştir. Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’nin de dediği gibi; “Bu yoksulluk, bu derin ekonomik kriz dış güçlerin eseri değil; akılsızlığın, beceriksiz yönetimin eseridir.” dedi.

“Adalet Bakanı gibi çok önemli bir Bakan niçin durup dururken istifa eder?

AK Parti’ye Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’le TÜİK Başkanının neden görevden alındığını soran Hacı Gölbucaklı açıklamalarına şöyle devam etti:

“Maalesef şu anda içinde bulunduğumuz durum “tek elden yönetilen bir ekonominin” sonucudur. Hangi gece hangi bakanın değiştiğini, hangi kurum müdürünün görevden alınıp yerine kimlerin atandığını artık takip edemez duruma geldik.  Son olarak Adalet Bakanı affını istemiş ve yerine daha önce bakanlık yapmış olan Bekir Bozdağ atanmış, enflasyonun açıklanmasına günler kala TÜİK Başkanı da görevden alınarak yerine yeni atama yapılmıştır.  Adalet Bakanı gibi çok önemli bir Bakan niçin durup dururken istifa eder?

“TÜİK’in başkanları sık sık niçin görevlerinden alınırlar?”

Türkiye’nin ekonomisine yön veren çok önemli bir kurum olan TÜİK’in başkanları sık sık niçin görevlerinden alınırlar? Bundan sonra da sırada Merkez Bankası başkanı mı var acaba? Deneme bulma yöntemi ile ülkeyi yönetmeye çalışanlar, 20 yılda Ülkemizi ne hale getirdiniz? Gerçek enflasyon rakamları ile oynayarak, emeklinin, işçinin ve memurun ekmeği ile oynuyorsunuz. O zaman TÜİK başkanlarını sık sık değiştirmektense, TÜİK kurumunu tamamen kapatın ve enflasyon rakamlarını kafanıza göre açıklayın… Fakir fukaranın, garip gurabanın ve tüyü bitmemiş yetimlerin bile haklarını yiyorsunuz.

“Pazar yerinde de hiçbir şey bir liradan satılmıyor”

Açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını sizlerde biliyorsunuz. Bunun göstergesi olarak market raflarındaki fiyat etiketlerine bir kere de sizler bakın… Öyle söylendiği gibi Pazar yerinde de hiçbir şey bir liradan satılmıyor. İşçiye ve emekliye yeni verilen zamlar ile kimseyi kandırmaya çalışmayın. Daha önceki maaşlar ile yapılan alışverişler, yeni maaşlarla bile yapılamıyor. Cebimizdeki paramızın değeri bir kat daha düştü.

“Bir gece de kimler zengin oldu?”

8 lira olan doları 18 liraya çıkartıp, şimdi de 13 lira seviyelerine düşürdükleriyle gurur duyanlar, o zaman dolar niçin 18 liraya çıktı. Bir gece de kimler zengin oldu ve Türkiye kaç milyar dolar açık verdi? Dövizin düşmesi ile birlikte niçin piyasa fiyatları düşmüyor? Akaryakıt fiyatları 15 liraya dayanmışken bu piyasadaki fiyatları nasıl düşürmeyi planlıyorsunuz? Taşıma dolarlarla ekonomiyi yönetmeye çalışıyorsunuz. Merkez Bankasının rezervlerinde 100 milyar doların olduğundan bahsedenler, BAE ile 5 milyar dolarlık Swap yapıyorsunuz. İşte bu kötü ekonomi yüzünden bile düşmanlarımızı bize dost yaptı.   Bunun için mi Avrupa, Amerika bizi kıskanıyor?

“Elektrik fiyatlarını ikiye katladılar”

20 yıldır ülkeyi yönetenler “Yeni Ekonomi Modeli” diye halkı ucuz ekmek kuyruklarına muhtaç bırakmışlardır. Seçim arifesinde de “Varlık Kuyrukları” adı altında insanlarımıza eziyet çektirmişlerdir.  Elektrik faturalarından TRT payını kaldırarak kahramanlık yaptıklarını sananlar, elektrik fiyatlarını ikiye katladılar. Elektrik faturalarının yüksek gelmemesi için önümüzdeki seçimlerde ampulü söndürüp, Memleketin ışığıyla aydınlık yarınlara kavuşacağız. Bilmem kaç milyar metre küp doğal gaz bulundu diye rehavete kapılanlar, doğal gaza yapılan aşırı zamlar ile mutlu musunuz?

“Üreticimiz ve hatta fabrikalarımız çok zor durumdalar”

Esnafımız, üreticimiz ve hatta fabrikalarımız da çok zor durumdalar. Birçok küçük esnaf dükkân kapatıyor. Kiralar, elektrik ve doğalgaz giderleri, işçi maliyetleri esnafın belini bükmüş, hepsi de çıkar yol aramaktadır.  İşsizlik almış başını gidiyor, gençlerimiz yurtdışında kendilerine yeni kapılar aramaktadırlar. Üniversite mezunu gençlerimiz inşaatlarda çalışmakta, Hayvanat bahçesi Müdürüne ise TÜBİTAK’da müdürlük verilmiş, daha yakında bile Sebze Üretim Tekniği mezunu, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlık Müşaviri olmuştur. Eğitim sistemi artık tamamen çökmüş, Adalet sistemi ise almış başını gitmiştir.

“Bu “3E” sizin sonunuz olacaktır”

Tüm bunlar için diyorum ki; Bu iktidar derhal gidecek, bu liyakatsız düzenin ve kötü giden ekonominin çözümü “MAVİ: Memleket, adalet, vicdan, iş” sloganı ile yola çıktığımız Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce yönetimindeki Memleket Partisi’dir. EYT, elektrik, ekonomi… Bu “3E” sizin sonunuz olacaktır.”