Gıda işletmeleri denetimde!

2023-2024 Eğitim- Öğretim yılının başlaması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmeleri ve okul çevresinde bulunan gıda işletmelerinin denetimleri de başladı.

Gıda işletmeleri denetimde!

Yeni eğitimi öğretim yılının başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim öğretim kurumları da denetlenmeye başlandı.  Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından okullarda faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmeleri ile birlikte okul çevresindeki gıda işletmeleri de denetlenmeye başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde olası gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi amacıyla her yıl eğitim öğretim döneminin başlamasıyla beraber bir dönemde en az bir defa olmak üzere yılda en az iki defa resmi kontrole tabi tutuluyor.

Yapılan denetimlerde işletme hijyeni, alet-ekipman hijyeni, haşere ve kemirgen mücadele kayıtları, çalışan personelin hijyen eğitimleri ve personel hijyeni kurallarına uyulup uyulmadığı, ürünlerin son tüketim tarihleri, muhafaza koşulları ve etiket bilgileri gibi gıda güvenilirliği şartları kontrol ediliyor.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında da öğrencilerin güvenli gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce okul kantinleri ve yemekhanelerinin denetimlerine devam edilecek.

Öğrenci ve veliler karşılaştıkları olumsuzlukları Bakanlığın Alo Gıda 174 hattına bildirebilecek.