GİAD'tan Rektör Uzun'a ziyaret

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Başkanı ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hüseyin Alp Akın, Erge Çakır, Emrah Taşdemir, Alkım Tan, Alper Faik Kanbur ile birlikte Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'u makamında ziyaret etti. Ziyarette, üniversite ve iş dünyası arasındaki iş birliği fırsatları ele alındı.

GİAD'tan Rektör Uzun'a ziyaret

Ziyarete Bartın Genç İş İnsanları Derneği ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hüseyin Alp Akın ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Bartın Genç İş İnsanları Derneği ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hüseyin Alp Akın, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verirken, üniversite ile iş dünyası arasında daha güçlü bağlar kurulmasının önemine vurgu yaptı. Akın, ‘Bartın Üniversitesi, şehrimizin ve bölgemizin en önemli eğitim kurumlarından biri. Üniversite ile iş dünyası arasında kurulacak iş birliği, her iki taraf için de büyük fırsatlar yaratacaktır,’ dedi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite olarak her zaman bölgedeki iş insanlarıyla iş birliğine açık olduklarını ifade etti. Uzun, "Bartın Üniversitesi olarak sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda topluma ve bölgeye katkı sağlayacak projelere de önem veriyoruz. Genç iş insanlarımızla yapacağımız iş birlikleri, öğrencilerimizin de gelecekte daha donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır," şeklinde konuştu.

Görüşmede, üniversite öğrencilerinin staj olanaklarının artırılması, ortak projeler geliştirilmesi ve çeşitli seminer ve konferanslarla iş dünyasıyla öğrencilerin buluşturulması gibi konular ele alındı. Her iki taraf da iş birliğini geliştirmek adına atılacak somut adımlar konusunda mutabık kaldı.

Ziyaretin sonunda Bartın Genç İş İnsanları Derneği ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, Bartın Üniversitesi kampüsünü gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve üniversitenin gelişiminden duydukları memnuniyeti dile getirdi.