GİAD'tan Engelliler Haftası mesajı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Başkanı Alkım Tan 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası ile ilgili bir mesaj yayımladı.

GİAD'tan Engelliler Haftası mesajı

“Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası, birlikte yaşadığımız engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi, dünyaya onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratılması amacıyla Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Engeli olan bireylerin yaşama sevincini kaybetmeden mutlu bir hayat sürmeleri için, onların hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak, toplumsal sorumluluk almalarına destek olmak hepimizin ortak görevidir.

Engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve bütün bireylerin ortak dayanışmasını gerektiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri şüphesiz toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftası'nın, toplumuzda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.”