GİAD'tan Engelliler Günü mesajı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Başkanı Alkım Tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı yayımladı.

GİAD'tan Engelliler Günü mesajı

Başkan Tan mesajında şunları söyledi:

“Daha iyi bir yaşam sürdürebilmelerine, geleceğe daha umutla bakmalarına ve hayattan beklentilerinin karşılanmasına, toplumsal farkındalığın artması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir gündür.

Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur.

Tüm zorluklara rağmen özellikle son yıllarda spordan eğitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azimleri her türlü takdiri hak etmektedir. 2021 yılında tüm Ülke olarak gururlandığımız Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasında her oyuncusunun hayatı başarı öyküleriyle dolu Ampute Milli takımımızın İstanbul’da oynanan final maçında şampiyon olması, azmin, kararlılığın en güzel örneğidir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bir gün değil, her gün yanlarında olduğumuzu belirterek, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”