GİAD, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı

Bartın Genç İş İnsanları Dernek Başkanı Alkım TAN 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama mesajı yayımladı.

GİAD, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı

 

            Bartın GİAD Başkanı Alkım TAN yayımladığı mesajında, ‘Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nın aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun destansı mücadelesi sayesinde zafere dönüştüğü Büyük Zafer’in 100’ıncı yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

            30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya konulması bakımından büyük bir anlam ifade etmektedir. Bu necip millet, imkânsızlıklar içinde bulunsa da milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, varlığına kastedilmesine izin vermemiştir. Bundan böyle de kendi iradesine sahip çıkmaya devam edecektir.

 Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin bu özelliğini şu veciz sözüyle ifade etmiştir: ”Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur.”

            30 Ağustos Zaferiyle, vatan toprakları işgalden kurtarılmış, bayrağımız özgürce dalgalanacağı gönderdeki yerine yeniden çekilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımları atılmıştır. Yüce milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği kahramanlıklarla bu büyük zaferi kazanmış ve bize güzel vatanımızı emanet etmiştir.

            Bu duygu ve düşüncelerle; Kahraman milletimizin vatan sevgisinin, azim ve iradesinin bir eseri olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden bu yoldaki dönüm noktalarından biri olmuş bu zaferi bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.’ Dedi.