Genç girişimciler imzaları attı

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde 2023 yılı Genç Girişimci Kurulum Hibesi sözleşmeleri imzalandı.

Genç girişimciler imzaları attı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında çilek yetiştiriciliği, büyükbaş süt hayvancılığı ve arıcılık konularında, eğitim alan 3 genç girişimcinin alanlarında yapılacak yatırımları için Kurulum Hibesi Sözleşmeleri imzalandı.  Gençler, KDAKP ile desteklenerek hayallerindeki işletmeyi kurabilecekler. Hibe destek konuları, babadan oğula geçen meslek konuları olması nedeniyle aile işletmelerinin sürdürülebilirliği sağlanacak.

296 bin TL'ye kadar hibe desteği

KDAKP kapsamında 2022 yılı içerisinde; finansal okuryazarlık, proje hazırlama, pazar analizi, iş planı hazırlama ve teorik eğitimler ile ilgili eğitimlere katılarak başarılı olan gençler destekleniyor. 18-40 yaş arasında olan, proje bölgesi köylerde ikamet eden ve genç girişimcilere bu paketten yüzde 70 hibe desteği ile toplamda 296 bin TL'ye kadar hibe desteği alabiliyor.  Sözleşme imzalayan genç girişimciler iş planlarına bağlı olarak yüzde 30 oranındaki katkılarını, ayni veya nakdi şekilde yapma imkanı bulabilecek.

Proje kapsamında 2023 Eylül ayında; Çilek Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği, Arıcılık Faaliyetleri ve Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği konularında Genç Girişimci Eğitimi verilecek.