GELİR KAYBI DESTEĞİ BAŞVURULARI ONAYLANMAYA BAŞLADI

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, pandemi süreci nedeniyle esnafa verilecek olan gelir kaybı desteği ve kira hibe desteği başvuruları onaylanmaya başlandığını açıkladı. Başkan Akdeniz 'Gelir kaybı desteği ve kira hibe desteği başvuruları onaylananların Gelir kaybı desteği ödemeleri hesaplara yatmaya başlamış olup 31 Ocak 2021'e kadar başvuruları onaylananların şahsi hesaplarına yatmış olacaktır' dedi.

GELİR KAYBI DESTEĞİ BAŞVURULARI ONAYLANMAYA BAŞLADI

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, pandemi süreci nedeniyle esnafa verilecek olan gelir kaybı desteği ve kira hibe desteği başvuruları onaylanmaya başlandığını açıkladı. Gelir kaybı desteği ve kira hibe desteğine başvuran esnafın E Devlet şifresi ile başvurunun durumunu öğrenebileceğini ifade eden Başkan Akdeniz “Gelir kaybı desteği ve kira hibe desteği başvuruları onaylanmaya başlamıştır. E Devlet şifreniz ile başvurunuzun durumunu öğrenebilirsiniz. Destek ödemeleri Ticaret Bakanlığı tarafından Ocak ayı içerisinde başvuruda belirtilen (kendinize ait) banka hesap numarasına gerçekleştirilecektir.  Ödemelere ilişkin süreci www.turkiye.gov.tr adresinden takip edebilirsiniz. Kira destek başvuru sonuçları halen değerlendirme aşamasındadır” dedi.

“Ödemeler hesaplara yatmaya başladı”

Başvurusu onaylananların gelir kaybı desteği ödemeleri hesaplara yatmaya başladığını belirten Yılmaz Akdeniz “ Gelir kaybı desteği ve kira hibe desteği başvuruları onaylananların Gelir kaybı desteği ödemeleri hesaplara yatmaya başlamış olup,31 Ocak 2021’e kadar başvuruları onaylananların şahsi hesaplarına yatmış olacaktır. Kira hibe desteği başvuruları ise daha değerlendirme aşamasında olduğundan onaylandığında hesaplara ay sonuna kadar yatacaktır. Esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.