'Geçmiş olsun' Hatay

Kahramanmaraş depremleriyle yerle bir olan Hatay, yine iki depremle daha sarsıldı. Defne ve Samandağı İlçelerinde 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerde orta ve ağır hasarları binalar yıkıldı. Arama-kurtarma çalışanlarının ve hasarlı evlerden eşya çıkarmak isteyen vatandaşların enkaz altında kaldığı depremler sonrası bölgede bulunan AFAD Bartın İl Müdürlüğü ekipleri hemen arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Bartın Valiliği de 'Hatay'da meydana gelen ve çevre ilerde hissedilen depremlerde etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz' sözleriyle Hatay'a 'geçmiş olsun' diledi. Hatay'da TRT Muhabiri olarak görev yapan Bartın 74 Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bülent Bostancı da o esnada depremlere yakalanan isim oldu.

'Geçmiş olsun' Hatay

Hatay, merkez üssü Defne ve Samandağı İlçeleri olan 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerle yine sarsıldı. Depremlerde orta ve ağır hasarları binalar yıkılırken enkazlarda arama kurtarma çalışmalarını yapan personel ve hasarlı evlerden eşya çıkarmak isteyen vatandaşlar enkaz altında kalarak hayatlarını kaybetti ya da yaralandı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından (AFAD) yapılan ilk açıklamaya göre 18’i ağır olmak üzere yaralanan 294 kişi sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Ne yazık ki 6 kişi de depremlerde hayatını kaybetti.

Bartın ekibi aram-kurtarma çalışmalarında

Defne, Samandağı ve il merkezinde yeniden korku dolu anların yaşanmasına neden olan depremlerle ilgili Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ilk etapta şu açıklamayı yaptı:

“Hatay Defne’de, 20 Şubat günü 20.04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçı, meydana gelmiştir. Depremle ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 54 ihbar geldiği bilgisi alınmıştır. Bu ihbarların 44’ünde olumsuz bir durum olmadığı anlaşılmıştır. Gelen ihbarlar doğrultusunda, bölgede, AFAD’ın Hatay, Afyonkarahisar, İzmir, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Adana, Van, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Artvin, Bartın ve Uşak’tan il müdürlüğü ekipleri, 112 Acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK’lar arama kurtarma çalışmalarına katılmıştır. SAKOM’dan alınan bilgiye göre, 18’i ağır olmak üzere 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Son depremden dolayı tedirgin olan vatandaşlarımız için gece boyunca 6 bin çadır bölgeye gönderilmiştir. Çadır sevkiyatı, gün boyunca hava ve karayolu ile devam edecektir."

Valilik “geçmiş olsun” diledi

Bartın Valiliği de depremlerin ardından “Hatay’da meydana gelen ve çevre ilerde hissedilen depremlerde etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” sözleriyle Hatay’a “geçmiş olsun” diledi.

Bülent Bostancı görevdeyken depreme yakalandı

Hatay’da TRT Muhabiri olarak görev yapan Bartın 74 Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bülent Bostancı da o esnada depremlere yakalanan isim oldu. Haber karavanında olduğu esnada depreme yakalanan Gazeteci Bostancı o anları “İçinde bulunduğumuz karavan…Depremin şiddeti ile karavanla birlikte devrileceğiz sandım. Depremin şiddetini yitirdiği anlarda ancak kameramı açabildim ve o anlarda dahi araç çok kuvvetli şekilde sallandı” sözleriyle anlattı.

Bostancı: “Merak edip arayan soran herkesten Allah razı olsun”

Bülent Bostancı meslektaşları başta olmak üzere depremin ardından kendisini merak ederek arayan soran herkese de “Merak edip arayan soran herkesten Allah razı olsun. Telefon şarjımı çok dikkatli kullanmam gerekiyor. Bu yüzden geri dönüş yapamadıklarım ve depremlerin ardından yaşanan telaşla cevap veremediklerim hakkını helal etsin. Büyük bir depremi çok şükür atlattık. Hatay’da 6.4’lük depremin ardından artçı depremlerde yaşadık. Daha şiddetli artçılarda bekleniyor. Arama kurtarma çalışmalarını takip ediyoruz” sözleriyle teşekkür etti.

'Geçmiş olsun' Hatay
'Geçmiş olsun' Hatay
'Geçmiş olsun' Hatay
'Geçmiş olsun' Hatay
'Geçmiş olsun' Hatay