Gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek

Bartın Valiliğince Gaziler Günü dolayısıyla şehit aileleri ve yakınları ile gaziler için düzenlenen yemekte gazilere kapılarının her zaman açık olduğunu vurgulayan Bartın Valisi Nurtaç Arslan 'Kardeşliğimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın en kıymetli simgeleri olan şehit ve gazilerimiz, devletimizin varlığının güvencesi ve sembolü olarak milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacaktır. Milletimiz, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize vefa borcunu asla unutmayacaktır. Kapımız sizlere daima açıktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her türlü talep ve isteklerinizle en hassas şekilde ilgilenecek, her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz' dedi.

Gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek

Arslan: “Vefa borcumuzu asla unutmayacağız”

Bartın Valiliğince Gaziler Günü dolayısıyla şehit aileleri ve yakınları ile gaziler için yemek düzenlendi. Yemeğe Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz başta olmak üzere il protokolü ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Kuranı Kerim okunarak İl Müftüsü Ömer Keskin tarafından şehitler için edilen duaların edildiği yemekte Vali Arslan ve protokol üyeleri gaziler ve şehit aileleriyle bol bol sohbet ederek onarla yakından ilgilendi.

 “Şehitlikten sonraki en yüksek rütbe”

Gaziliğin  savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki en yüksek rütbe olduğunu ifade eden Nurtaç Arslan “Bugün, kurtuluş savaşımızın dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 22 gün 22 gece süren amansız bir mücadele sonucu kazanılmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ile “Mareşal Rütbesi”nin tevdi edilişinin 102. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Değeri hiçbir maddiyat ve dünyevi payeyle ölçülemeyecek kadar büyük, şanlı tarihimizin her döneminde emsalsiz kahramanlık destanları yazan milletimizin şerefle taşıdığı bir unvan olan gazilik, savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki en yüksek rütbedir” dedi.

“Milletimiz vefa borcunu asla unutmayacaktır”

Türk milletinin şehitlerimize ve kahraman gazilerimize asla vefa borcunu unutmayacağını kaydeden Arslan “Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin sayesinde millet olarak bu güzel vatan topraklarında birlik ve beraberlik içerisinde varlığımızı sürdürüyoruz. Kardeşliğimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın en kıymetli simgeleri olan şehit ve gazilerimiz, devletimizin varlığının güvencesi ve sembolü olarak milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacaktır. Milletimiz, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize vefa borcunu asla unutmayacaktır” şeklinde konuştu.

“Türk Milleti’ne her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz”

Gazilerin sergilediği cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milleti’ne her zaman güç ve ilham kaynağı olduğunu belirten Arslan “Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olan Değerli Gazilerimiz; Sergilediğiniz cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milleti’ne her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Şehitlerimiz ve sizler sayesinde bu topraklar üzerinde hayaller kuran, bu millet üzerinde emelleri olan hiçbir bedbaht amacına ulaşamayacak, ay yıldızlı al bayrağımız vatanımızın semalarında ilelebet gururla dalgalanacaktır. Vatan savunmasında gösterdiğiniz kahramanlıklar, asırlar geçse de milletimizin kalbinden, zihninden silinmeyecektir. Ayrıca temsil ettiğiniz değerlerin bilinci ve vatan sevginizle yeni nesillere rehberlik ederek bugünde çok yüce bir görevi ifa ettiğinizi de ifade etmek isterim” ifadelerinde bulundu.

“Kapımız sizlere daima açıktır”

Son olarak “Kapımız sizlere daima açıktır” diyen  Nurtaç Arslan “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her türlü talep ve isteklerinizle en hassas şekilde ilgilenecek, her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Hepimiz için büyük onur kaynağı olan bu gazi milletin bir ferdi olarak bizler; şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, bu vatanın bayrağını her alanda en ön safta dalgalandırmak, bağımsızlık mücadelesinin her mecrada devam ettiğini unutmadan çaba göstermek, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi daha iyi yerlere taşımak için gayret etmeye devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle; başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, devletin ve milletinin geleceği için göğsünü siper ederek bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

 

 

Gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek
Gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek
Gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek
Gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek
Gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek
Gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek
Gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek