Gazi aylıkları asgari ücret düzeyine çıkıyor!

Asgari ücret, emekli maaşları, deprem bölgesindeki barınma faaliyetleri ve Yedinci Yargı Paketi gibi konularda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 'Gazilerimize ödenen aylıkları da asgari ücret düzeyine çıkarıyor, gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyor, geçici işçilerimize de kadro yolunu açıyoruz. Komisyon görüşmelerinin ardından birkaç gün içerisinde Genel Kurulda görüşeceğimiz kanun teklifimizin şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Gazi aylıkları asgari ücret düzeyine çıkıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Asgari ücret, emekli maaşları, deprem bölgesindeki barınma faaliyetleri ve Yedinci Yargı Paketi gibi konularda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuştu. Konuşmasına vefat yıl dönümü dolayısıyla Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak başlayan Grup Başkanvekili Tunç, “Geçtiğimiz cumartesi günü, Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat yıl dönümüydü. Türk siyasi hayatında müstesna bir yeri olan, vatan, millet ve bayrak sevdalısı bir dava adamı olan merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının seneidevriyesinde rahmetle anıyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

“Çözülememiş tüm sorunları çözmeye devam edeceğiz”

EYT düzenlemesinden asgari ücret artışlarına, memur ve emekli maaş artışlarına kadar birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Yılmaz Tunç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Değerli milletvekilleri, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” anlayışıyla yirmi yıldan bu yana insanımızın refah seviyesini yükseltmeye, oluşan enflasyon karşısında alım gücünü korumaya devam ediyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak son bir yıl içinde 3600 ek göstergeden sözleşmeliye kadro düzenlemesine, EYT düzenlemesinden asgari ücret artışlarına, memur ve emekli maaş artışlarına kadar birçok düzenlemeyi hayata geçirdik. Şimdi de geçici işçilerimize yönelik düzenlemeyle en düşük emekli aylığı ve emekli ikramiyelerindeki artışla birlikte vatandaşımızın taleplerine cevap vermeye, bugüne kadar olduğu gibi çözülememiş tüm sorunları çözmeye devam edeceğiz.

“En düşük emekli aylığını yüzde 115 oranında artırdık”

2002 yılında BAĞ-KUR tarım emeklisi aylığı 69 lira iken SSK emekli aylığı 257 lira iken, 2023 Ocak ayı itibarıyla kademe kademe yükselterek bu rakamı 5.500 liraya çıkarmıştık. Şimdi de getireceğimiz kanun teklifiyle en düşük emekli aylığını 5.500 liradan 7.500 liraya yükseltiyoruz. Böylelikle en düşük emekli aylığına son dört ayda yüzde 115 oranında artış sağlamış oluyoruz. Bununla da yetinmiyor, emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 1.100 liradan 2.000 liraya yükseltiyoruz.

“Geçici işçilerimize kadro yolunu açıyoruz”

Gazilerimize ödenen aylıkları da asgari ücret düzeyine çıkarıyor, gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyor, geçici işçilerimize de kadro yolunu açıyoruz. Komisyon görüşmelerinin ardından birkaç gün içerisinde Genel Kurulda görüşeceğimiz kanun teklifimizin şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

“Deprem bölgesinde barınma faaliyetlerine devam ediyoruz”

Değerli milletvekilleri, 6 Şubat 2023 tarihinde dokuz saat arayla yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen asrın felaketi ile sonrasında meydana gelen sel afetinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, hastanelerde tedavileri devam eden vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Depremin ilk anından itibaren devletimiz, tüm kurum vekuruluşlarıyla birlikte, gönüllülerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla arama kurtarma faaliyetlerini, ardından enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürmüş; diğer taraftan da depremzedelerimizi açıkta bırakmamak için çadır kentler kurmuş, konteyner kentler, geçici barınma merkezleri ve kruvaziyer gemilerle barınma faaliyetlerine devam etmektedir.

“53 bin 830 konutun inşasına başlandı”

Diğer illere giden depremzedelerimizi de otellerde, sosyal tesislerde, KYK yurtlarında ve kira

bedellerinin, doğal gaz, elektrik ve su faturalarının karşılandığı Evim Yuvan Olsun Projesi’yle ağırlıyoruz. Diğer yandan, vatandaşlarımızı bir an önce güvenli konutlara kavuşturmak için bölgede yaklaşık 650 bin konut planlanmış ve hızla zemin etütleri ve sözleşmeleri tamamlanan alanlardaki 53 bin 830 konutun inşasına başlanmıştır. Devletimiz güçlü, milletimiz vakurdur. Yaralarımızı sarana kadar, şehirlerimizi yeniden inşa edene kadar başka bir yöne bakamayız.  Ülkemizi bir an önce seçim gündeminden çıkarmak ve deprem gündemini gölgeleyecek polemiklerden bir an önce uzaklaşmak istiyoruz. İnşallah “Hemen şimdi.” diyerek hep beraber ülkemizi hızlı bir şekilde yeniden inşa edecek ve milletçe yeniden ayağa kalkacağız.

Yedinci Yargı Paketi görüşmeleri başlıyor

Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; bugün de yine gündemimizde, Meclis Genel Kurulunda görüşmelerine başlayacağımız 21 ayrı kanunda değişiklik öngören, vatandaşlarımız ve yargı camiamızı yakından ilgilendiren, kamuoyunda “yedinci yargı paketi” olarak bilinen İcra ve İflas Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlayacağız. Uyuşturucuyla mücadeleden hasta çocuğu bulunan hükümlü annelere, uyuşmazlıkların ara buluculuk yoluyla çözülmesinden göçmen kaçakçılığına ilişkin düzenlemelere, konutta haciz işlemlerinden mesleğe yeni başlayan avukatlara sağlanan kolaylıklara kadar birçok alanı kapsayan kanun teklifimizin de şimdiden milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını diliyor; bugün Dünya Tiyatrolar Günü, Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyor, tüm tiyatrocu sanatçılarımıza başarılı ve sağlıklı bir meslek hayatı diliyorum.”