Gazeteciler Derneği Nihal Karaman'a emanet

Olağan kongresini yapan Bartın Gazeteciler Derneği, bundan sonra yoluna Bartın Hergün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nihal Karaman'ın başkanlığında devam edecek. Tek liste halinde girilen seçimler öncesinde eski başkan Hacı Hasan Bulut, Karaman'a ve derneğe her zaman katkı vermeye hazır olduğunu ifade etti. Dernek çalışmalarının tek başına olabilecek bir şey olmadığını belirten Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Nihal Karaman ise 'El birliğiyle, hep birlikte bir şeyler yapacağız' dedi.

Gazeteciler Derneği Nihal Karaman'a emanet

Bartın Gazeteciler Derneği Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Bartın Belediyesi Kültür Merkezi ve Kent Belleği Araştırma Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirilen kongrede seçime tek liste ile giden Bartın Hergün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nihal Karaman oy birliği ile  Bartın Gazeteciler Derneği Başkanlığı görevine seçildi.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği kongrede birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kongrenin Divan Başkanlığını Güngör Demirci yaparken divan üyeliklerine  ise Bülent Bostancı ve Erdem Tabakoğlu seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Gazeteciler Derneği eski Başkanı Hacı Bulut iş yoğunluğu dolayısıyla kongrede aday olmadığını duyururken derneğin üyesi olmaya devam edeceğini ve göreve gelen yönetime her zaman destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Bulut: “Her zaman katkı vermeye hazırız”

Bulut konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Yeni yönetimdeki arkadaşlara hiçbir dernek üyesini ayırmadan belli bir denge içerisinde hayırlı görevler diliyorum. Dernek bir bütündür arkadaşlar. Geçen dönemde bir dönem yapacağıma dair bir söz vermiştim. Benim de kendime göre birtakım çalışmalarım var. Geçtiğimiz yıl ki kitap çalışmam devam edecek. Daha genç arkadaşlarımız, daha iştahlı daha başarılı olacak olan arkadaşlarımızın önünü açmak istedik. Bunlarla ilgili de görüş alışverişinde bulunarak bu süreci sonuçlandırmak istedik. Son olarak bu yıl Cumhuriyetin 100. Yılı. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarına, Cumhuriyeti kuranlara, bizlere emanet edenlere minnetlerimizi, şükranlarımızı bildirmek istiyorum. İnşallah Bartın Gazeteciler Derneği olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında çeşitli etkinlikler de yaparız. Bunlara her zaman katkı vermeye hazırız. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Karaman: “El birliğiyle, hep birlikte bir şeyler yapacağız”

Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı seçilen Nihal Karaman ise yaptığı konuşmada bayrağı devir aldıkları yerden daha yükseklere taşıyacaklarını belirterek yapılan kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Karaman konuşmasında şunları söyledi, “Tüm üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu tek başına olabilecek bir çalışma değil. El birliğiyle, hep birlikte bir şeyler yapacağız. Basın adına, gazete adına el birliği ile sizlerin destekleri ile çalışmalarımızı yapacağız ve bunun için de sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. Hedeflerimiz mesleki dayanışmamızı geliştirmek olacak. Bu dayanışmayı artıracağız. Bir kez daha tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Kesinlikle birlik ve beraberliğimizi bozmamamız lazım.”dedi.

Kongre sonunda ise önceki yönetimin raporları okunarak ibra edildi. Son olarak ise oy birliği ile Bartın Hergün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nihal Karaman, Gazeteciler Derneği Başkanlığı görevine seçildi. Kongre hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Bartın Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Asil: Nihal Karaman, Hasan Camcı, Nilay Meryem Çömlek, Soner Boyacı, Naim Çetin.

Yönetim Yedek: Fatma Duran, Erdem Tabakoğlu, Ersoy Bank, Yasemin Günay, Birkan Ural.

Denetim Kurulu Asil: Haluk Türkoğlu, Mustafa Kurt, Savaş Balta.

Denetim Kurulu Yedek: Erkan Hızoğlu, Rıdvan Göçmenoğlu, Muhammet Bayraktar.

Üst Kurul Üyeleri: Nihal Karaman, Turhan Öztürk, Hacı Bulut, Bülent Bostancı.

 

 

Gazeteciler Derneği Nihal Karaman'a emanet
Gazeteciler Derneği Nihal Karaman'a emanet
Gazeteciler Derneği Nihal Karaman'a emanet
Gazeteciler Derneği Nihal Karaman'a emanet
Gazeteciler Derneği Nihal Karaman'a emanet