Fırıncoğlu'ndan Ankara'da AK Parti'yle sıcak temaslar

AK Parti ve MHP'de yerel seçim startının verilmesiyle birlikte Bartın'daki siyasi kulislerde aday hareketliliği devam ederken Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nun MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik'le birlikte gerçekleştirdiği Ankara ziyaretleri dikkat çekti. MHP Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'la bir araya gelen Başkan Fırıncıoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la da buluştu. Fırıncoğlu'nun AK Parti'nin Bartın'da önde gelen iki ismiyle sıcak temasta bulunması 'İttifak adayı mı?' sorusunu akılla getirdi. Zira kulislerde Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nun AK Parti'ye geçeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Fırıncoğlu'ndan Ankara'da AK Parti'yle sıcak temaslar

AK Parti ve MHP’de yerel seçim çalışmalarının başlaması ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yerel seçim tarihini 31 Mart olarak açıklamasıyla birlikte Bartın’daki siyasi kulislerde hareketlenmeye başladı. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de tüm partilerin ortak hedefi Bartın Belediyesini kazanmak. 2007’deki milletvekili seçimlerinde Rıza Yalçınkaya’nın Bartın Milletvekili seçilmesiyle birlikte Bartın Belediyesini kaybeden CHP, pek dillendirmese de yerelde CHP iktidarını yeniden başlatmak istiyor. Özgür Özel’in Genel Başkan seçilmesinin ardından partinin üst kademelerinde yeni bir örgütlenme gerçekleştirilirken bu yeni yapılanmanın CHP Bartın İl Başkanlığına da yansıyıp yansımayacağı bilinmiyor. Yeni yapılanma sancıları çeken CHP’de kulislerde şuana kadar adı geçen en güçlü isim Rıza Yalçınkaya olarak görülüyor. Bu konuda hem Bartın örgütünce hem de Yalçınkaya tarafından net bir söylem bulunmasa da CHP adına kulislerde “Rıza Yalçınkaya aday olacak” fısıltıları dolaşıyor.

AK Parti’de fırtına öncesi sessizlik

2002’de iktidar olduğu günden bugüne girdiği her seçimde bir türlü Bartın Belediyesini ‘AK Beledyecilik’le tanıştıramayan ve son yerel seçimde de kıl payı kaçıran AK Parti adına ise şu ana kadar kulislerde adı geçen en güçlü isimler arasında AK Parti Bartın Eski İl Başkanı Turhan Kalaycı ve İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun yer alıyor. Aynı şekilde aday adaylığı sürecini başlatan AK Parti’de şuana kadar Bartın İl Başkanlığına resmi yapılan bir aday adaylığı başvurusu bulunmuyor. Kalaycı ve Dursun’dan bu konuda net bir açıklama yine şuana kadar yok. Ancak kulislerde her iki isimde adaylığa sıcak baktığı söyleniyor. Tabi burada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç faktörünü de unutmamak lazım. Bartın Belediye Başkanı Adayının belirlenmesinde Bakan Tunç’un büyük oranda etkisinin olacağı düşünülüyor.

MHP’de Fırıncoğlu-Akın çekişmesi

Cemal Akın’la girdiği 2009 yerel seçimleriyle birlikte o günden bugüne Bartın Belediyesini elinde bulunduran MHP ise bu seçimde Belediyeyi kaybetmek istemiyor. Herkesin bildiği üzere 14 yıldır Bartın Belediye Başkanlığı yapan Cemal Akın, 14 Mayıs milletvekilleri seçiminde partisinden aday olurken koltuğunu Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na devretmişti. Bu yüzden kulislerde Millet İttifakına karşı seçimi kazanamayan Cemal Akın’ın yeniden Bartın Belediye Başkanlığına Aday olmak istediği konuşuluyor. Akın, MHP Genel Merkezine sık sık yaptığı ziyaretlerle dikkat çekerken parti içerisinde Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu-Cemal Akın çekişmesi var gibi duruyor. Zira koltuğu devraldığı günden bugüne yaptığı çalışmalarla ivme kazanmayı başaran Başkan Fırıncoğlu da Bartın Belediye Başkanlığını bırakmak istemiyor ve adaylığa yeşil ışık yakmış durumda.

MHP’de öne çıkan bir diğer isim Tuncay Maden

Fırıncoğlu-Akın çekişmesi arasında kulislerde MHP adına adaylığı geçen bir diğer isimde Bartın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı ve MHP’li Bartın Belediye Meclis Üyesi Tuncay Maden. Maden aynı zamanda MHP Bartın Eski İl Başkanı. Yıllarca MHP içerisinde davasından vazgeçmeden siyaset yapmış bir isim olarak ön plana çıkan Tuncay Maden, Bartın esnafı, iş dünyası ve Bartınspor’a verdiği katkılarla da spor camiasınca sevilende bir kişi olarak göz önünde bulunuyor. Aynı şekilde Tuncay Maden’den de bu anlamda bir açıklama gelmezken kulisler MHP’den adaylık konusunda en ılımlı ve birleştirici ismin Tuncay Maden olacağını düşünüyor.

Merak edilen bir diğer konu AK Parti-MHP ittifakı

Bartın’daki siyasi kulislerde konuşulan sadece adaylar değil. Kulislerde sıkça konuşulan bir diğer konuda AK Parti ve MHP kanadında il özelinde bir ittifak olup olmayacağı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli liderliğinde Cumhur İttifakı ülke siyasetinde varlığını sürdürmeye devam ediyor. Her ne kadar 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde Bartın’da ittifak adına seçime girilmese de bu kez yerel seçiler için ittifak söylentileri konuşuluyor. Kimilerine göre Bartın’da MHP ve AK Parti ittifak adayıyla seçime girecek. Kimilerine göre ise Bartın’da her iki parti içinde ittifak söz konusu değil.

Fırıncıoğlu’nden sıcak Ankara temasları

Bartın siyasetinde alttan alta kazan kaynarken Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik’le birlikte yaptığı Ankara ziyaretleri dikkat çekti. MHP Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’la bir araya gelen Başkan Fırıncıoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la da buluştu. Fırıncoğlu’nun AK Parti’nin Bartın’da önde gelen iki ismiyle sıcak temasta bulunması alttan altta kaynayan siyaset kazanını biraz daha ısıtmış gibi görünüyor.

Sadi Durmaz ziyareti

İlk olarak MHP Genel Merkezine giden Başkan Fırıncıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’la bir araya geldi. Sohbet havasında geçen ziyarette Fırıncıoğlu, Bartın Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili Genel Başkan Yardımcısı Durmaz’a bilgi verdi. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Fırıncıoğlu; “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz’ı ziyaret ettik. Ziyaretimizde Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sadir Durmaz’a şehrimizde gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz beyefendiye misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Sürpriz Aldatmaz ve Tunç ziyareti

Genel Merkez’de gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Başkan Fırıncıoğlu, TBMM’ye giderek AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’ı makamında ziyaret etti. Bartın Belediyesi Basın ve Halkla İlişkilerce geçilen habere göre bu ziyarette Bartın’da gerçekleştirilen Belediye çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Aldatmaz, Başkan Fırıncıoğlu’na görevinde başarılar diledi. TBMM’deki ziyaretlerinin ardından da son olarak Başkan Fırıncıoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a ziyaret gerçekleştirdi. Misafirperverliği için Bakan Tunç’a teşekkür eden Fırıncıoğlu, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi. Nazik ziyareti için Başkan Fırıncıoğlu’na teşekkür eden Bakan Tunç ise Belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Fırıncoğlu’ndan Aldatmaz ve Tunç’a teşekkür

Yine Bartın Belediyesince geçilen haberde Fırıncıoğlu ziyaretlerle ilgili  “Bir takım temaslarda bulunmak üzere gittiğim Ankara'da Genel Merkez ziyaretimizin ardından Bartın Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz’ı, Türkiye Büyük Millet Meclisi makamında ziyaret ettik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz’a çalışmalarında başarılar diledik. TBMM’deki ziyaretimizin ardından kıymetli Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç'u makamında ziyaret ettim. Sayın Bakanımıza gerçekleştireceği hizmetlerde muvaffakiyetler diliyor, samimi sohbeti, içten misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Görevlerinde başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Fırıncoğlu'ndan Ankara'da AK Parti'yle sıcak temaslar
Fırıncoğlu'ndan Ankara'da AK Parti'yle sıcak temaslar
Fırıncoğlu'ndan Ankara'da AK Parti'yle sıcak temaslar
Fırıncoğlu'ndan Ankara'da AK Parti'yle sıcak temaslar
Fırıncoğlu'ndan Ankara'da AK Parti'yle sıcak temaslar
Fırıncoğlu'ndan Ankara'da AK Parti'yle sıcak temaslar
Fırıncoğlu'ndan Ankara'da AK Parti'yle sıcak temaslar