Fırıncıoğlu'ndan Maraş ve Antep temasları

Tarihi Kentler Birliği 'Kültür Mirasıyla Yapılanma Eylem Planı' 13-14-15 Ekim 2023 tarihi ile Kahramanmaraş'ta Birlik Meclisi 2023 yılı olağan 2. toplantısını gerçekleştirdi. Tarihi Kentler Birliği 2023 Yılı Olağan 2. Toplantısı Kahramanmaraş-Gaziantep Buluşması'nın ilk oturumu Kahramanmaraş'ta yapıldı.

Fırıncıoğlu'ndan Maraş ve Antep temasları

Tarihi Kentler Birliği “Kültür Mirasıyla Yapılanma Eylem Planı” 13-14-15 Ekim 2023 tarihi ile Kahramanmaraş’ta Birlik Meclisi 2023 yılı olağan 2. toplantısını gerçekleştirdi. Tarihi Kentler Birliği 2023 Yılı Olağan 2. Toplantısı Kahramanmaraş-Gaziantep Buluşması’nın ilk oturumu Kahramanmaraş’ta yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör ve ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Mithat Kırayoğlu’nun konuşmaları ile başlayan toplantı “Mirasla Birlikte Yapılanma Eylem Planı” sunumu ile devam etti. Gerçekleşen kültür gezilerinin ardından Tarihi Kentler Birliği Kahramanmaraş Buluşması sona erdi. Katıldığı toplantı sonrası açıklamada bulunan başkan Fırıncıoğlu; “Kahramanmaraş ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kahramanmaraş'ta düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Birlik Meclisi 2023 Yılı Olağan II. Toplantısına katıldım. Kültürel zenginlikleri, tarihi mirası ve gastronomik çeşitliliği ile ülkemizin güzide şehirlerinden bir tanesi olan Gaziantep, Tarihi Kentler Birliği 2. Olağan Toplantısı 2. Oturumuna ev sahipliği gerçekleştirdik. Gaziantep Tanıtım Filmi ile başlayan programda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in açılış konuşması ile devam etti. Program Panorama 25 Aralık Müzesi, Sabun-Pekmez Müzesi, UDMA Peynir Müzesi, Sanat Merkezi, Bey Mahallesi, Arkeoloji Enstitüsü, Galle Park ve Baharat Müzesi gezisi ve incelemelerinin ardından sona erdi. Tarihi ve kültürel mirasımızın korunması ve artırılması açısından büyük önem arz eden Tarihi Kentler Birliği 2023 Yılı Olağan 2. Toplantısı Kahramanmaraş-Gaziantep Buluşması’nın memleketimiz ve tüm üye kentler için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Şahinbey Belediyesi’ne Teşekkür ziyareti

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Tarihi Kentler Birliği 2023 Yılı Olağan Toplantısı ikinci oturumu için bulunduğu Gazinantep’te, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Başkan Yardımcısı Cuma Güzel’i ziyaret etti. Ziyaret sonrası  açıklamada bulunan Başkan Fırıncıoğlu; “Tarihi Kentler Birliği 2023 Yılı Olağan Toplantısı ikinci oturumu için bulunduğum Gazinantep’te, Temmuz Ayı’nda yaşamış olduğumuz sel afetinin ardından yapılan çalışmalara büyük destek veren Şahinbey Belediyesi’ni ziyaret ettim. Değerli Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu ve Başkan Yardımcısı Sayın Cuma Güzel’e vermiş oldukları destekler için bir kez daha teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledim” dedi.