Fırıncıoğlu'ndan Bartın'da ilk kez Çocuk Şenliği

2023 yılını değerlendiren Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Belediyesince tüm yıl boyunca kültürel ve sosyal faaliyetlere de önem verildiğini söyledi. Bartın'da sadece yol, imar, temizlik gibi işler yürütmediklerini aynı zamanda halkın kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını da karşıladıklarını ifade eden Başkan Fırıncıoğlu, bu anlamda çocukların da unutulmadığını kaydederek bu yıl ilk kez Bartın Belediyesi Çocuk Şenliği yaptıklarını kaydetti.

Fırıncıoğlu'ndan Bartın'da ilk kez Çocuk Şenliği

2023 yılını değerlendiren Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Belediyesince tüm yıl boyunca kültürel ve sosyal faaliyetlere de önem verildiğini söyledi. Bartın’da sadece yol, imar, temizlik gibi işler yürütmediklerini aynı zamanda halkın kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını da karşıladıklarını ifade eden Başkan Fırıncıoğlu, bu anlamda çocukların da unutulmadığını kaydederek bu yıl ilk kez Bartın Belediyesi Çocuk Şenliği yaptıklarını kaydetti.  Fırıncıoğlu şunları belirtti: 
“İlköğretim Haftası öncesi çocuklara aileleri ile birlikte eğlenerek vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturularak çeşitli eğitici ve eğlendirici oyunlar ilk kez düzenlendi. 2 Eylül İlköğretim Haftası öncesi çocuklara moral etkinliği olarak ilk kez 1. Bartın Belediyesi Çocuk Şenliği düzenlendi. Amasra’ya gelen Rus Turistlerin Bartın ziyaretlerini desteklemek amacıyla Gazhane Kültür Parkında Kahvaltı İkramı ve Belediye Müzeleri gezileri sağlandı. 12-15 Nisan 26. Emit Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Bartın Belediyesi olarak, Bartın’ın tanıtımı amaçlı stant açıldı. Kadir Gecesinde kandil simidi ikramı yapıldı. 2 bin kişilik sivil toplum kuruluşları ve üyelerine iftar yemeği verildi.
“Uluslararası çevre şöleni yaptık”
 800 kişilik sanayi esnafına iftar yemeği verildi. Çocuklar için şişme oyun parkı, etkinlikler elma şekeri ve pamuk şekeri ikramı ile birlikte  Bartın Belediyesi Birinci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği düzenlendi. Resim, Çini, Cam altı, Ebru, Nahttan oluşan  Bartın Belediyesi Kursları Sergisi açıldı. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında gözleme ve ayran ikramı yapıldı. 1-5 Haziran Uluslararası çevre şöleni yapıldı. 
“İnkum Halk Dansları Şöleni düzenledik”
Nisan Samsun U-17, 4-6 Haziran Rize U-15, 8-11 Temmuz Ardahan Büyük Minikler, 3-6 Ağustos Düzce U-13 Greko-Romen Güreş Şampiyonasına Bartın Belediyesi Spor Kulübü olarak katılım sağlandı. Bartın Belediyesi Sünnet Şöleni düzenlendi. Otobüs şoförlerine kahvaltı programı düzenlendi.  15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Cumhuriyet meydanında çeşitli etkinlikler düzenlenerek geniş katılım sağlandı. İnkum Halk Dansları Şöleni düzenlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları etkinlikleri kapsamında fener alayı ve Cumhuriyet meydanında konser düzenlendi. Kentin birçok noktası Türk Bayrağı ile donatılarak bir çok Kurum ve Kuruluşa destek olundu. 26 Eylül 2023 de Mevlit Kandil’inde lokma dağıtımı yapıldı.
“9 bin 370 adet Türk Bayrağı dağıttık”
 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında, karanfil ve balon dağıtımı, Fener alayı ve Betül Demir Konseri düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Öncesi Şehir Genelinde Esnaflara Türk Bayrağı dağıtıldı. Cadde ve Sokaklar Bayrak ve afişlerle süslenerek Türk Bayrakları ile donatıldı. İlk kez yapılan bu çalışmalarda 10 bin  metrebipe dizili Türk Bayrağı Cadde ve sokaklara toplam 9 bin 370 adet Türk Bayrağı vatandaşlara dağıtılmış oldu. Ekim’de Karaçay piknik alanında, Belediye personeli ile mangal etkinliği yapıldı.  10 Kasım Atatürk’ü anma töreni, Atatürk resimleri sergisine katılındı. 25 Kasım’da 1. Çakraz Hamsi şenliği etkinliğinde helva ikramı yapıldı.  Bartın Belediyesi Emekli Personeli ile kahvaltı gerçekleştirdik. Belediyemizce ilk kez Emekli Öğretmenler ile Kahvaltı programı düzenlendi.
Engelsiz Sanat Evi’nin kapasitesini arttırdık
Artık ihtiyaçlara cevap veremez durumda olan Engelsiz Sanat Evi’nin kapasitesi artırılarak ek bina yapımına başlandı. Engelli çocuk ve gençlerin, aileleri ile birlikte eğitim almaları sağlayarak hayatlarını idame ettirebilmeleri ve özellikle kültürel-sosyal ve sportif faaliyetlere katılım sağlayabilmeleri amacı güdülen kapasite artırımıyla engelli öğrenci sayısı 120 ‘ye yükseltilmiş oldu.
“Çocuklarımıza eğitim desteğimize devam ettik” 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokolü ile imza altına alınan proje çerçevesinde Eğitim ve Öğretime destek olmak, ihtiyacı olan öğrencilere Matematik Tarih ve Türkçe alanlarında öğretmen desteği ile ders verilmesine katkıda bulundu.  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak ayrıca İngilizce kurslarımızda eğitim desteğimize devam ettik. 
“El Emeği göz Nuru Pazarı alanlarını genişlettik”
Ev hanımlarının tamamen el emeği ürünlerinin satışını yaparak ev ekonomilerine katkı sağlamak amacı taşıyan El Emeği göz Nuru Pazarı alanlarına hafta sonları satış artırımına gidilmesi ve satış alanlarının yaygınlaştırılması düşünülerek Yalı Boyu Tersane Caddesi ve Belediye Etkinliklerinde stant açabilme imkanı sağlanarak alanı genişlettik. 
“Bartın Kent Orkestrasını kurduk”
Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce ilimizin yerel sanatçılarının oluşturduğu Bartın Kent Orkestrası kurularak ilk konserini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
“Bartın’ı sanal gerçeklikle tanıttık”
Üretken Belediyecilik anlayışı çerçevesinde; Kentin tanıtımı amacıyla muhtelif bölgelerin 360° video çekimleri yapılarak ve gözlük marifetiyle yerel ve uluslararası fuarlarda şehir tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi çalışmasını yaptık. 
“Müziği Sokakta etkinliklerini yaptık”
Önemli gün ve etkinliklerde, halkımızın hoş vakit geçirebilmelerini sağlamak amacıyla Belediye Bandomuz sokak etkinlikleri düzenledik. 
“Söz Muhtarın” dedik
Merkeze bağlı Mahalle Muhtarlarımızla  bire bir görüşmeler sağlanması ve ortak çözüme gidilerek sorunların etkin ve hızlı çözülebilmesi amacıyla aylık olarak   “Söz Muhtarın” Kahvaltı programları düzenledik.
“104 bin 713 metrekare yol yaptık”
Fen İşleri ekiplerimizin büyük bir özveriyle yürüttükleri çalışmalarla 8.5 ayda toplam 34 bin 890 ton asfalt kullandık.  Toplam 34 bin 890 ton asfalt ile 104 bin 713 metrekare yol yapıldı. 10 bin 735 metrekare asfalt yama işi ve 14 bin 340 metrekare de beton parke taş yapım işi gerçekleştirdik. 
119 bin 612 metrekare yol yenilendi
2023 yılının toplamına bakıldığında da 36 bin 866 ton asfaltla toplam 119 bin 612 metrekare yol yenilendi. Yine bir yıl boyunca 12 bin 991 metrekare asfalt yama işi, bin 819 metrekare bordür tamiri işi, 8 bin 553 metrekare beton parke taş tamiri işi ve 14 bin 822 metrekare de sathi kaplama yol işi gerçekleştirildi. Belediye tarafından kendi Asfalt Üretim Tesisinde 15 bin 266 ton asfalt üretilirken, buna ilave olarak da  21 bin 600 ton da dışardan satın alındı. Toplamda 36 bin 866 ton asfalt kullanılmış oldu.
Trafik işaretlemeleri yapıldı
Ulaşım güvenliğinin sağlanması, yayaların ve sürücülerin trafikte güvenli bir şekilde hareket etmeleri için yatay işaretleme ve yol çizgi çalışması da gerçekleştirildi. Titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde bir yılda toplam 415 bin 25 metrekare yaya geçidi, 805 bin 51 metrekare şerit çizgi boyama, 380 metrekare ofset tarama ve 45 adet önce yaya uygulaması işaretlemeleri yapıldı.
 “Çizgi çalışmalarına büyük önem verdik”
Sıcak asfalt yol çalışması yaptığımız tüm cadde ve sokaklarımızda trafik yönlendirme ve yaya geçişi çizgileri çizdik. Kent merkezimizde özellikle okul bölgelerinde ulaşım güvenliğinin sağlanması, yayaların ve sürücülerin trafikte güvenli bir şekilde hareket etmeleri için yatay işaretleme ve yol çizgi çalışmalarına büyük önem verdik. Yeni asfaltlanan yolların yaya geçidi ve yol çizgilerini çizerken, mevcut yolların da yıpranmış ve silinmiş durumda olan çizgilerini yeniledik. Bu çalışmayla da hem yaya ve araç trafiğine yön vermiş olduk hem de caddelere güzel bir görünüm kazandırdık. 
“Vatandaşlarımıza karşı mahcup olmadık”
Göreve gelir gelmez asfaltsız, bozuk, tozlu ve çamurlu yol kalmaması için elimizden gelen çalışmayı durmadan yorulmadan gece gündüz çalışarak yaptık.
 Tek amacımız hizmet etmek. Vatandaşlarımızın yollarla ilgili talepleri vardı. Gerçekten de
 şehir merkezinde birçok yolumuz çeşitli nedenlerle bozulmuştu. Gelir gelmez bu yollarımızın yapılması için gerekli talimatları verdim. Hamd olsun kısa sürede birçok cadde ve sokağımızın yolunu yeniden yaptık. Esnaf ve vatandaşlarımızı mağdur etmeden süreci tamamladık. Allah’a şükürler olsun ki vatandaşlarımıza karşı mahcup olmadık. Başladığımız işi yarım bırakmadan, geciktirmeden, kısa sürede tamamladık. Bunu personelimizle başardık. Gerçekten özveriyle çalıştılar. Tüm personelimize teşekkür ediyorum.”