Fırıncıoğlu ittifak adayı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan temayül yoklamasının artından Bartın'da 31 Mart yerel seçimlerine AK Parti-MHP ittifakıyla girilip girilmeyeceği netleşti. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz seçimlere Bartın'da Cumhur ittifakı çatısı altında tek adayla seçime gireceklerini söyledi. Milletvekili Aldatmaz'ın bu resmi açıklamasıyla birlikte MHP'nin adayı Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu, ittifak adayı olmuş oldu. Başkan Fırıncoğlu'nun seçimlerdeki en güçlü rakibi ise CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya.

Fırıncıoğlu ittifak adayı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan temayül yoklamasının artından  Bartın’da 31 Mart yerel seçimlerine AK Parti-MHP ittifakıyla girilip girilmeyeceği netleşti.   AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Genel Meclisi Başkanımız Kenan Dursun, İl Başkanı Yaşar Arslan ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Taş’ın da katıldığı yoklama sonrası Milletvekili Aldatmaz seçimlere Bartın’da Cumhur ittifakı çatısı altında tek adayla seçime gireceklerini açıkladı.

Aldatmaz: “İttifak çatısı altında mutlak zafere ulaşacağız”

 Bu açıklamayla birlikte MHP’nin adayı Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu, ittifak adayı olurken Aldatmaz; "Şehirlerimiz, ilçelerimiz ve beldelerimizin  geleceğini şekillendirecek 31 Mart 2024 yerel seçimlerine Bartın Merkezde Cumhur İttifakı çatısı altında tek aday göstereceğiz. AK Parti olarak Bartın’ımızda Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) adayını destekleyecek ve ittifak çatısı altında mutlak zafere ulaşacağız. Bartın’ımızı Türkiye Yüzyılının parlayan şehirlerinden birine dönüştürmek, hak ettiği gelişim ve kalkınmayı sağlamak için tüm halkımızın 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı Adayına tam destek sunacağından hiç kuşkumuz yok. Yerel seçimlerin şimdiden Bartın’ımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, seçim sürecinde Bartın’ımıza yakışır bir atmosferde tamamlanmasını temenni ediyorum." Dedi.

14 Mayıs milletvekili seçimleri Bartın şehir merkezi sonuçları değerlendirildiğinde Başkan Fırıncoğlu’nun seçimlerdeki en güçlü rakibi ise CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya olacağa benziyor.

İşte AK Parti ile MHP’nin seçime ayrı girdiği iller!

Temayül yoklamasında AK Parti ile MHP’nin ayrı ayrı seçime gireceği, ittifakla girilen illerde AK Parti ya da MHP’nin adayının desteklenip desteklemeyeceği illerde belli oldu.

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat.

İşte Cumhur İttifakıyla girilip AK Parti adayının destekleneceği iller!

Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova, Zonguldak.

İşte Cumhur İttifakıyla girilip MHP adayının destekleneceği iller!

Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye.