Fırıncıoğlu ile Akın arasında seçim ateşkesi

Kalabalık parti teşkilatı grubuyla gittiği MHP Genel Merkezinde Bartın Belediyesi Aday Adaylığı başvurusunu yapan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın'a döner dönmez sahada seçim çalışmalarına başladı. Şehir merkezindeki esnafları ziyaret eden Başkan Fırıncıoğlu'nun görevi devraldığı Eski Belediye Başkanı Cemal Akın'la gezmesi dikkat çekti. Zira bir süredir kulislerde Fırıncıoğlu ile Akın arasında soğuk rüzgarların estiği ve ikilinin arasının açık olduğu konuşuluyordu. Hem Fırıncoğlu hem Akın, aralarının açık olduğuna dair herhangi biz izlenim oluşturacak açıklamalarda bulunmasa da ikilinin bu ziyaretleri 'Fırıncıoğlu ile Akın arasında seçim ateşkesi' dedirtti.

Fırıncıoğlu ile Akın arasında seçim ateşkesi

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, geçtiğimiz günlerde MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Merkez İlçe Başkanı Murat Demir’in başı çektiği kalabalık bir teşkilat grubuyla birlikte MHP Genel Merkezindeki önümüzdeki yerel seçimler için Bartın Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvurusunu resmen yapmıştı. Genel Başkan Devlet Bahçeli’yle de görüşen Başkan Fırıncoğlu’na görevi devraldığı Eski Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da eşlik ettiği görülmüştü.

Serin rüzgarlar esiyordu

Ankara’da çekilen fotoğraf karelerindeki ikilinin verdiği bu görüntü Bartın’a döndüklerinde de devam etti. Fırıncoğlu ve Akın, döner dönmez ayaklarının tozuyla şehir merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Aynı şekilde bu ziyaretlerde çekilen fotoğraflarda da ikilinin birlikte yer alması dikkatlerden kaçmadı. Ancak bu görüntüler siyasi kulisleri oldukça şaşırttı. Zira bir süredir kulislerde Akın’ın kendisini desteklemesine rağmen görevi devraldıktan sonra Fırıncoğlu ile arasının açıldığı ve ikili arasında soğuk rüzgarlar estiği konuşuluyordu.

Gerginliğe seçim molası mı?

Görevi devrettikten sonra uzun bir süre Hüseyin Fahri Fırıncoğlu ile Cemal Akın aynı karelerde yan yana görülmezken ikilinin pek bir araya gelmeyişleri kulislerde aralarının açık olduğu söylentilerine de sebep olmuştu. Hem Fırıncoğlu hem Akın, aralarının açık olduğuna dair herhangi biz izlenim oluşturacak açıklamalarda bulunmasa da şehir merkezindeki esnaf ziyaretlerinde bu kez ikiliyi yan yana görenler ve sosyal medyaya yansıyan fotoğraflar aynı şekilde kulislerde “Fırıncıoğlu ile Akın arasında seçim ateşkesi” yorumlarına sebep oldu.

Talepler tek tek not alındı

Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ise ziyaretlerinde hem vatandaşlarla sohbet etti hem de esnafların sıkıntılarını, sorunlarını birebir dinleyerek belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Belediye çalışmalarıyla ilgili vatandaşların görüşlerini alan Fırıncıoğlu, kendisine iletilen talepleri tek tek not alarak, ilgili birimleri yönlendirdi.

“Şükranlarımı sunuyorum”

Ziyaret programının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Fırıncıoğlu; “İlimizin sosyal ve ekonomik hayatında önemli bir rol oynayan tüm esnaflarımıza bereketli kazançlar diliyorum. Bartın’ı daha yaşanılabilir bir il haline getirmek için halkımızdan bizzat tavsiyeler almaya özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın önerileri doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Belediye olarak ihtiyaç duyulan hizmetleri zamanında ve yerinde olması için vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bilindiği gibi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimize giderek, aday adaylığı başvurumu yapmıştım. Bu sürecin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir kez daha başvurum sırasında yanımda olan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Bugün gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretlerimizde aday adaylığımla ilgili güzel dilek ve temennilerde bulunan tüm vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum” dedi.