FIRINCIOĞLU, 'EL BİRLİĞİYLE ŞEHRİMİZDE HAYATI NORMALE DÖNDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Yaşadığımız sel afetinin ardından normalleşme sürecini hızlandırmak adına tüm ekiplerini seferber eden Bartın Belediyesi, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

FIRINCIOĞLU, 'EL BİRLİĞİYLE ŞEHRİMİZDE HAYATI NORMALE DÖNDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

FIRINCIOĞLU, “EL BİRLİĞİYLE ŞEHRİMİZDE HAYATI NORMALE DÖNDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yaşadığımız sel afetinin ardından normalleşme sürecini hızlandırmak adına tüm ekiplerini seferber eden Bartın Belediyesi, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Sel afetinin izlerini silmek için tüm ekipleri ile mücadele veren Bartın Belediyesi yol ve kaldırım yıkama, ilaçlama ve altyapı tamirleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdüren ekipler yapmış oldukları çalışmalarla sel afetinin yaratmış olduğu olumsuzlukları ortadan kaldırıyor.

Yalı Tazyikli Su İle Yıkanıyor

Selden en çok etkilenen noktalardan olan Yalı Bölgesi’nde yapılan çalışmalar sonucunda normale dönme adına büyük aşama kaydedildi. Balçıktan arındırılan Yalı Bölgesi’nde Bartın Belediyesi’ne bağlı ekipler tazyik su ile yıkama çalışmaları gerçekleştirdi.

6 Ayrı Ekiple İlaçlama Çalışmaları Yapılıyor

Yaşanan sel afetinin ardından oluşabilecek mikroplaşmayı önlemek amacıyla ilaçlama çalışmaları gerçekleştiren Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Biosidal Uygulama Ekibi tarafından 6 ayrı ekiple yapılan çalışmalarda son olarak Geçen-Şiremirçavuş, Kavallar- Akgünler Sitesi, terminal, Çaydüzü-Balamba, Esentepe hattı, Cumhuriyet Mahallesi, Rimaks Tekstil ve Düşünür Koleji ilaçlandı. Çalışmalar ihtiyaç duyulan başka noktalarda devam ediyor.

Cumhuriyet ve Aladağ Mahallelerinde Yıkama Çalışmaları

Su baskını yaşayan binalarda tahliye çalışmaları yapan Bartın Belediyesi ekipleri bir yandan da cadde ve sokaklarda yol yıkama çalışmaları gerçekleştiriyor. İtfaiye Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında son olarak Cumhuriyet Mahallesi, Aladağ Mahallesi yol ve kaldırımları tazyikli su ile yıkandı.

Altyapı Bakımdan Geçiyor

Bartın Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri sel afetinden dolayı tıkanan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında bakım onarım çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Ekipler ayrıca su ve kanalizasyon şebekesinde meydana gelen arızaların da tamirini yapıyorlar.

 

Esnaflar Ziyaret Edilip, Geçmiş Olsun Temennisinde Bulunuldu

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Valisi Valisi Nurtaç Arslan, Vali Yardımcı Uğur Karakaya ve İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz ile birlikte Kemerköprü ve Cumhuriyet Mahallesi’nde esnafları ziyaret edip geçmiş olsun temennisinde bulundu. Yapılan çalışmalar hakkında Bartın Valisi Nurtaç Arslan’a bilgiler veren Başkan Fırıncıoğlu, yaptığı açıklamada  “El birliğiyle şehrimizde hayatı normale döndürmek için çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Başkan Yardımcılarından Geçmiş Olsun Ziyareti

Belediye Başkan Yardımcıları Emre Önder ve Necmi Balık ve Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik, sel felaketinden etkilenen Bartın Seramik Alvit, Kaptan Demirçelik Deposu ve Milyonzade Konağı’nı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

“Kentin Dört Bir Yanında Çalışmalar Yapıyor”

Yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu,” Yaşadığımız sel afetinin ardından normalleşme sürecimizi hızlandırdık. Ekiplerimiz kent merkezinde ki caddelerde sel suyuna maruz kalan noktalarda yıkama marifetiyle temizlik çalışması gerçekleştirdi. Su baskını yaşanan binalarda da tahliye çalışmalarımız devam ediyor. Halk sağlığı açısından önem arz eden ilaçlama çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. Ayrıca selden etkilenen belediyemize ait hizmet binalarında da temizlik, bakım, onarım çalışmaları yapıyoruz. Kent merkezimizin yanı sıra Mavi Bayraklı güzel tatil beldemiz İnkumu’nda da çalışmalarımız hızlı şekilde devam ediyor. Tüm birimlerimize bağlı ekiplerimiz, gönüllülerimiz, il dışından yardıma koşan görevlilerimiz kentin dört bir yanında çalışmalar yapıyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi.