Fındık Bakım Paketi hibe başvuruları başladı

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Fındık Bakım Paketi Hibe Programına (fındık dikili alanlarda) başvuruların başladığını duyurdu. Başvurular 18 Mayıs günü sona erecek.

Fındık Bakım Paketi hibe başvuruları başladı

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Fındık Bakım Paketi Hibe Programına (fındık dikili alanlarda) başvuruların başladığını duyurdu. Başvurular 18 Mayıs günü sona ererken bireysel başvurularda %70 oranında (KDV hariç) destekleme yapılacak. Projeye Bartın İli Merkez ve Ulus İlçesine bağlı köylerde yaşayan çiftçiler başvurabilirken en az 3 dekar, en fazla 15 dekarlık  ÇKS'ye kayıtlı alanlara sahip üreticilere Fındık Bakım Paketi (makine ekipman) için hibe desteği verilecek.

 Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Bartın İli 2023 Yılı Fındık Bakım Paketi Hibe Programına 05.05.2023 – 18.05.2023 tarihleri arasında çiftçilerimiz başvuru yapabileceklerdir.

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında, 2023 yılı için gelir düzeyi düşük, küçük ve parçalı tarım alanlarında üretim yapan çiftçilerimizin desteklenerek gelir düzeylerinin artırılması ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Proje bölgesinde yer alan çiftçilerimize (fındık üreticilerimize) verilecek hibe ile Fındık Bakım Paketi desteklemesi yapılacaktır.

Fındık Bakım Paketi: En az 3 dekar, en fazla 15 dekarlık  ÇKS'ye kayıtlı alanlara sahip üreticilere Fındık Bakım Paketi (makine ekipman) (en az 3, en fazla 4 makine ekipman verilerek desteklenecektir) için hibe desteği verilecektir.

Hibe Oranı: Bireysel başvurularda %70 oranında (KDV hariç) destekleme yapılacaktır.

Uygulama Bölgesi: Proje Uygulama Bölgesi; Bakanlığımız tarafından onaylanan stratejik yatırım planlarında belirtilen Bartın İli Merkez ve Ulus İlçesine bağlı köylerdir.
 Başvuru Süresi: 5 Mayıs 2023 – 18 Mayıs 2023 arasındadır.

Başvuru Yerleri: Başvurular Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve Ulus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır.

 Kimler Başvuru Yapabilir?                                                                          

Başvuru sahipleri Bartın İli Merkez ilçe köyleri, Ulus İlçesine bağlı köylerde en az 6 aydır ikamet ediyor olmalıdır. Güncel (2022 veya 2023) ÇKS kaydında en az 3 dekar fındık arazisi kayıtlı olmalıdır.

 Başvurunuzu Nasıl Yapabilirsiniz?

Proje bölgesinde en az 6 aydır ikamet ediyorsanız size en yakın İl/İlçe Müdürlüğüne giderek fındık bakım paketi ile ilgili formları doldurup başvurunuzu yapınız.”