Eser'den ses getiren transferler

21 Ağustos 2022 tarihinde yapılan olağanüstü kongrede Çaycumaspor kulüp başkanı seçilen Bartınlı iş insanı Enes Eser, transfere hızlı başladı. Başarılı iş insanı Çaycumaspor'a sahip çıkması spor kamuoyunda taktirle karşılandı. 25 Eylül'de başlayacak olan lig öncesinde Çaycumaspor transfer çalışmalarına hızlı başladı.

Eser'den ses getiren transferler

Zonguldak Süper Amatör Lig takımlarından Çaycumaspor, 21 Ağustos 2022 Pazar günü yapılan olağanüstü Kongrede Bartınlı iş insanı Enes Eser’in başkan seçilmesinin ardından transferlere yöneldi. Başarılı iş insanı Çaycumaspor’a başkan olduktan sonra  çıta yükseltmesi camiasını ve taraftarını mutlu etti. Başkan Enes Eser’in BAL Ligi hedefi açıklaması şehir halkını bir hayli heyecanlandırdı. Çaycumaspor’un uzun yıllar sonra 3.Lig’in hedef olarak konuşulmaya başlandığı ilçede, Yönetim, camia ve taraftar ilk defa kenetlendi.

 Çaycumaspor Kulüp Başkanı Enes Eser  ve yönetim kurulu önce teknik ekip işini çözdü.  Elff Finas Şirketi sahibi Bartınlı iş insanı Enes Eser Çaycumaspor’a yeniden hayat verdi. Kayyuma gitmek üzere kongrede aday olarak takıma köklü kulübe sahip çıkan Başkan Enes Eser Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın tam desteğini aldı. Zonguldak Süper Amatör Ligde hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Çaycumaspor transferlerde de tam gaz yoluna devam ediyor. Çaycumaspor Kulüp Başkanı Enes Eser takımın başına kariyerli teknik adam Cüneyt Karakuş’u getirdi. Zonguldak spor kamuoyunda da yankı bulan Cüneyt Karakuş’un Çaycumaspor’a teknik direktörlük görevine getirilmesi camia ve taraftarı da heyecanlandırdı. Cüneyt Karakuş’un ekibi  Bartınspor’da uzun yıllar antrenörlük yapmış İsmail Ekmekçi, İbrahim Ekmekçi ve Zonguldakspor’un eski oyuncusu Suat Kerçin  dahil oldu. Teknik ekibi belirleyen Çaycumaspor Başkanı Enes Eser ve yönetimi transfer çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Başkan Eser’in en büyük avantajı uzun yıllar Bartınspor takımında forma giyen efsane oyuncu Ferruh Yücel oldu. Ferruh Yücel’in Başkan Enes Eser ile kulübün geleceği hakkında plan yaparak camiayı ve taraftarı da güven vermelerini sağlıyor.

Transfer çalışmalarına hızlı başladı

Önce iç transferde Tarık Demirci, Yücel Kardeşler, Emre Durdu, Emre Çelebi, Bünyamin Saraç ve Berat Aydın’la yeniden anlaşarak takımda tuttu. Dış transfer de atağa kalkan Çaycumaspor önemli oyuncularla anlaştı. Kulüp Başkanı Enes Eser’in teknik direktör Cüneyt Karakuş’un raporu doğrultusunda yeni sezon öncesi bir çok isim yapmış BAL ligi ve 3.Lig oyuncuyla görüşerek anlaşma sağlandı. Sarı Lacivertli ekip dış transfer de Malatya Pötürgespor’dan 1995 doğumlu sol bek Yunus Emre Erdem, Alaşehir Belediyespor’dan 1993 doğumlu orta saha oyuncusu Oğuz Kurt, Devrek Belediyespor’dan forvet Süleyman Köse, Gelikspor’dan  savunma oyuncusu 2001 doğumlu Furkan Tezcan ve Kastamonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından olan Taşköprüspor’un oyuncusu Şerif Sevinçhan’ı takıma kattı

Tesisler onarılıyor

Başkan Enes Eser ve yönetimin ilk hedefi Çaycumaspor’u Bölgesel Amatör Lige çıkartmaya çalışacak. Asıl hedef 3.Lige çıkmak olduğunu belirten sarı-lacivertli çiçeği burnundaki başkanı Enes Eser, kulüp tesislerini de el attı. Çaycumaspor’un  Seka Sosyal Tesisleri karşısında yer alan kulüp tesisleri yeni sezon öncesi genel bakımdan geçirilmesine başlandı.  Çaycumaspor kulüp Başkanı Enes Eser beraberinde yönetici Ferruh Yücel, teknik direktör Cüneyt Karakuş, kongre sonrası  Çaycuma Belediye Başkanı Bülent  Kantarcı ile birlikte kulübe yaptığı ziyarette kulübün tesisini inceledi.  Çaycumaspor tesisleri idari ve yatakhanesi yapılan incelemelerde tesislerin çok kötü fiziki durumda olması hem başkan Enes Eser hem yöneticileri hem de Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ı harekete geçirdi. Başkan Kantarcı ile sarı-lacivertli ekibin çiçeği burnundaki başkanı Enes Eser’in talimatı ile tesislerin yenilenmesi için başlattı. Çaycumaspor’a destek vereceğini belirten belediye başkanı Bülent Kantarcı’da tesislerin yenileme ve bakım çalışmalarına katkı yapacaklarını ifade etti.

21 Ağustos tarihinde yapılan olağanüstü kongrede kulübün yeni başkanı seçilen Bartınlı iş insanı Enes Eser, Çaycumaspor tesislerinin  çok kötü durumda bakımsız olmasının Çaycuma’ya ve spor camiasına yakışmadığını söyledi. Kongre sonrası ilk olarak tesisleri elden geçirmek için harekete geçtiklerini belirten başkan Eser; “ Tesislerimizde kalacak futbolcu ve teknik ekip arkadaşlarımız daha iyi şartlarda kalmaları bizim için önemli. Daha önce profesyonel lige mücadele etmiş olan Çaycumaspor’un gelecekte daha iyi yerlerde olmasını sağlayacağız. Profesyonel 3.Ligde mazisi olan bir kulübün tesislerinin iyi koşullarda olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Tesislerdeki çalışmalar kapsamında lojmanda bulunan yataklar, bazalar ve mefrüşatın da değiştirileceği öğrenildi.

ÇAYCUMASPOR

Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesinde 1947 yılında kurulmuş bir spor kulübüdür.

1994-1995 sezonunda 3. Lig'e yükselen kulüp, tarihinde ilk kez profesyonel liglerde mücadele etmeye başladı. 1998-1999 sezonunda 3. Lig 4. Grup'u bir puan farkla 15. sırada bitirip ligde kalan kulüp, 1999-2000 sezonu sonunda, 3. Lig 4. Grup'ta, 15. sırada yer almasına rağmen 1999 Düzce depremi nedeniyle ligdeki maçlara çıkmamayı bırakan ancak ligde oynama hakkı saklı tutulan Mudurnuspor yerine amatör kümeye düştü. 2013-2014 sezonunda Zonguldak Süper Amatör Lig'de 3. olup ligi 2. bitiren Alaplı Belediyespor'la final play-off maçı oynayan kulüp, 1-1 berabere biten maç sonrası penaltılarda 4-1 galip gelerek Bölgesel Amatör Lig play-out maçı oynama hakkı kazandı. 18 Mayıs 2014'te Kozlu Belediyespor'la oynadığı play-out maçını normal süresi 2-2 bitmesine rağmen uzatmalarda yediği golle 3-2 kaybeden Çaycumaspor, Bölgesel Amatör Lig'e yükselemedi.

Eser'den ses getiren transferler