Ereğli çelmesi Bartınspor'a yaradı

Kardemir Karabükspor ligden çekildiği için ligin 18. Haftasını bay geçen Bartınspor, haftayı hükmen galip kapattı. Martı'nın grupta en yakın rakibi ve grubun iddialı takımlarından Karabük İdman Yurdu, deplasmanda Ereğli çelmesine takılınca maç yapmadan alınan 3 puan altın değerinde oldu. Grupta puanını 38'e çıkaran lider, Karabük'le arasındaki farkı da 3 puan açtı. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen kırmızı-siyahlılar, devre arası son transfer bombasını da Kerem Eryılmaz'la patlattı.

Ereğli çelmesi Bartınspor'a yaradı

Sezonun ikinci yarısına 4’te 4 yaparak namağlup bir şekilde devam eden Bartınspor, Kardemir Karabükspor ligden çekildiği için ikinci yarının 5. Haftasını da hükmen galip kapattı. Yeniçağ maçıyla iki hafta önce liderliği Martı’ya kaptıran Karabük İdman Yurdu, bu haftada Ereğli deplasmanında yara aldı. Ereğli taraftarının tribünleri hınca hınç doldurduğu maçın başında Karabük erken gol şoku yaşadı. Dakika 12’de Recep’in golüyle Karabük karşısında 1-0 öne geçen Ereğli, 39’da Deniz’in penaltısıyla fileleri ikinci kez havalandırdı.

Ereğli’den Karabük’e çıkış yok

Penaltı sonrası konsantrasyonunu kaybeden Karabük, ilk yarının son anlarında Murat Saykal’ın ayağından bulduğu golle biraz moral depoladı. Maçın ikinci yarısına 2-1 geride başlayan Mavi Ateş, beraberliği getiren gollü 57’de Berkay’la buldu. Karabük ikinci golü erken bulsa da maçta başka gol sesi gelmeyince zorlu Ereğli deplasmanından 2-2 berabere ayrılmak zorunda kalarak haftayı 1 puanla kapattı.

Ereğli çelmesi Martı’ya yaradı

Karabük’ün beklemediği anda Ereğli çelmesine takılması maç yapmadan haftayı 3 puanla kapatan Bartınspor’a yaradı. Karabük’le son iki haftadır arasında 1 puan fark olan Bartınspor, puan farkını 3’e çıkardı. Bu hafta eli kolu yorulmadan 38 puana ulaşan Martı, hem hafta boyunca dinlendi hem de liderliğini devam ettirdi.

Kerem’le bombayı patlattı

19 Mart Pazar günü oynanacak Gölbaşı maçı öncesi haftayı oldukça karlı kapatan Bartınspor, devre arası son transfer bombasını da Kerem Eryılmaz’la patlattı. İhsan’ın gidişiyle ikinci devre öncesi kalesini Asil Kaan Güler’e emanet eden Martı, Kemal Bolat ve İbrahim Kongur’la kanata, Burak Yılmaz’la orta sahaya, Beytullah Çamur’la defansa ve Yunus Ünsal’la ileriye takviye yapmıştı.

Orta sahaya güçlendirme

Sezonun ikinci yarısında oynana dört maçta da nokta atışı transferler yaptığını gösteren Bartınspor, orta sahayı deneyimli oyuncu Kerem’le güçlendirdi. Ligin ilk yarısında Adana 1954 forması ile çıktığı 15 maçın 11 inde oynayan ve 3 gol atan Kerem Eryılmaz, Martı’yla anlaştı. Kerem profesyonel futbol kariyerinde ise bugüne kadar Menemenspor, Gaziosmanpaşa, Sakaryaspor formalarını terletti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ereğli çelmesi Bartınspor'a yaradı
Ereğli çelmesi Bartınspor'a yaradı
Ereğli çelmesi Bartınspor'a yaradı