Engelliler için Temsili Askerlik Töreni

Bartın Deniz ve Garnizon Komutanlığınca Engelliler Haftası münasebetiyle 30 engelli genç için Temsili Askerlik Töreni düzenlendi. Törene Bartın Valisi Nurtaç Arslan da katıldı.

Engelliler için Temsili Askerlik Töreni

Bartın Deniz Komutanlığı Boğaz Kışlasında düzenlenen törene Vali Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dz.Kd.Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Uğur Karakaya, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ersin Aslan, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Bnb. Yavuz Daylak, il müdürleri, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende özel gençlerimiz yemin ettiler.

Garnizon Komutanı Dz.Kd.Alb. Erkan Şahin’in konuşmasından sonra kürsüye gelen Vali Arslan, temsili askerlik yapan özel gençlerimizin heyecanlarına ortak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, genç kardeşlerimize bir ömür boyu aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diledi.

Vali Arslan ve protokolün diğer üyeleri tarafından özel bireylerimize terhis belgelerinin verilmesi ve silah sergisinin gezilmesinin ardından tören sona erdi.

Fırıncıoğlu: “Engelli kardeşlerimizi gözeterek hareket etmeye özen gösteriyoruz”

Tören sonrası değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri  Fırıncıoğlu; “Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve tüm halkımızın bu konuda duyarlığının artırılması bakımından büyük önem taşımaktadır. Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Engelli yurttaşlarımızın sorunlarını ve yaşadıkları zorlukları daha iyi anlayabilmek için empati kurmamız ve bir gün bizimde engelli bir insan olabileceğimiz gerçeğini unutmamamız gerekir. Bizler, bu bilinçle gündelik hayatta beraber yaşadığımız engelli vatandaşlarımızın şartlarının her bakımdan iyileştirilmesi ve toplumsal hayata aktif bireyler olarak katılımlarının sağlanmasına yönelik çalışmalar yaparak engelli vatandaşlarımıza hayatı daha yaşanabilir hale getirmenin gayreti içerisindeyiz. Hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde engelli kardeşlerimizi gözeterek hareket etmeye özen gösteriyoruz. Bu önemli haftayı çok önemli buluyor ve farkındalık oluşturulması adına ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli vatandaşlarımıza geleceğe daha umutla bakabilecekleri huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.