Emlakçılara yeterlilik sınavı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde 'Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları' kapsamında 'Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5' sınavı gerçekleştirildi.

Emlakçılara yeterlilik sınavı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları” kapsamında “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” sınavı gerçekleştirildi. Alınması Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgeleri kapsamında yer alan Sorumlu Emlak Danışmanlığı ile ilgili olarak TOBB MEYBEM değerlendiricisi Tülay Gök tarafından 12 katılımcıya; “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği”, “Türkiye’deki Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sistemi” ve “Yetki Belgesine” dair hususlar anlatıldı. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile birlikte hayatımıza giren “Yetki Belgesi” ve “Mesleki Yeterlilik Belgesi” gibi kavramlarının açıklanmasının yanı sıra belge zorunluluğunun emlak sitelerine yansımasının nasıl olacağına değinildi. İlk bölümün sonunda soru-cevap şeklinde katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi alacaklar

Eğitim toplantısının ardından; Bartın TSO MEYBEM sorumlu personeli Emre Türk koordinatörlüğünde, TOBB MEYBEM değerlendiricisi Tülay Gök tarafından yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Sınavı” gerçekleştirildi. Yazılı ve performans olarak iki aşamada gerçekleşen sınavlarda başarılı olan emlakçılar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacak.