Eğitime verilen ara 20 Şubat'a uzatıldı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'da Bartın'daki öğrenci, veliler ve öğretmenleri de yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, tüm Türkiye'de 13 Şubat'a kadar eğitim öğretime verilen aranın 20 Şubat'a kadar bir hafta daha uzatıldığını açıkladı. Yükseköğretim Kurulu da (YÖK) Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle üniversitelerde bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelediğini duyurdu. YÖK'ün kararı Bartın Üniversitesini de kapsıyor.

Eğitime verilen ara 20 Şubat'a uzatıldı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya’da Bartın’daki öğrenci, veliler ve öğretmenleri de yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçmiş olsun dileklerini ifade ederek daha önce hiç deneyimlenmemiş bir depremle yüz yüze bulunulduğuna işaret etti. Bakan Özer, "Hem Malatya'daki süreçleri organize ederken diğer taraftan Millî Eğitim Bakanlığı olarak tüm illerimizdeki vatandaşlarımıza yardım etmek için de ilk günden itibaren destek oluyoruz." dedi. Şu an itibarıyla Bakanlığa bağlı uygulama otellerinde, öğretmenevlerinde, okullarda ve diğer tüm konaklama imkânı bulunan her yerde yaklaşık 450 bin vatandaşa ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Bakan Özer, "Diğer taraftan on ilimizdeki sıcak yemekle ilgili de her türlü destekleri veriyoruz. Yaklaşık 800 bin kişilik sıcak yemek hizmetini, inşallah, 1 milyona çıkaracağız." diye konuştu.

“20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim öğretime başlanacak”

Özer, sözlerine şöyle devam etti:

"400 bin kumanya dağıtıyoruz, yine günlük meslek liselerinde yaklaşık 700 bin ekmek üretiyoruz. Bunu da inşallah, hafta sonuna kadar bir milyona çıkaracağız. Tüm Türkiye'deki gönüllü öğretmenlerimiz, bakın burada görüyorsunuz, on binlerce öğretmenimiz sahada. Dolayısıyla bu süreci aksatmamak için 71 ilde 13 Şubat'a kadar olan tatili bir hafta daha uzatıyoruz. Yani 20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim öğretime başlanacak."

Üniversitelerde bahar dönemi açılışı ertelendi

Yükseköğretim Kurulu da  (YÖK) Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle üniversitelerde bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelediğini duyurdu.

YÖK’ün konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle;

Bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları,

Bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları,

Yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları,

dikkate alınarak tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelenmiştir.”